Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nansenparken - få betaler for felles glede

Bærum kommune bør overta ansvaret for all drift og skjøtsel i Nansenparken, skriver Bærum Høyres Elisabeth Gjølme.
Foto: Privat

Store deler av det som en gang var flystøy og rullebaner på Fornebu er i dag rekreasjonsområder med våtmark, parkanlegg og gang- og sykkelstier.

En kveldstur i Nansenparken forteller om livet som utfolder seg der. Eldre i rolig gange, småbarnsfamilier med barnevogn, ungdom på rulleskøyter eller sparkesykkel og idrettsungdom i treningsdrakt på rulleski. Det er like vanlig å se Ullern og Lyn som Fossum og Snarøya på treningsdraktene.

Nansenparken er blitt et eldorado for alle som har den innenfor rekkevidde. Den brukes like mye av befolkningen i Oslo vest, som av Bærums egen befolkning. Det er flott – og det skulle bare mangle. Det er like naturlig som at Bærums befolkning går kveldstur i Frognerparken eller lufter bikkja på Bygdøy. Våre rekreasjonsområder glir i hverandre – heldigvis.

Men Nansenparken skiller seg ut på en måte: Er du – som jeg - blant dem som flytter til Fornebu på tomter utgått fra Fornebu Boligspar, må du betale for stell av hele parken. Det er dermed noen ganske få husstander som betaler for skjøtsel av Nansenparken.

En forunderlig konstruksjon som bør fjernes i neste kommunestyreperiode. Det hører ingen sted hjemme at noen få betaler regningen. Kan du tenke deg en tur til Frognerparken der du blir fortalt at det er de nærmeste naboene som står for driften og kostnadene? Selvsagt er det ikke sånn, og selvsagt bør det ikke være sånn på Fornebu.

Bærum er både dyktige og effektive når kommunen forhandler utbyggingsavtaler. Når det gjelder oppfølging av Nansenparken, har kommunen allikevel ikke sett konsekvensene. Det er og blir urimelig at noen få må betale for de mange. Nå er tiden moden for at Bærum overtar ansvaret for all drift og skjøtsel. Det kan ikke være noen få husstander på Fornebu som bærer kostnadene til parkens grøntanlegg.

Nansenparken er en stor suksess, et felles folkeeie og må finansieres deretter.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.