Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nærmere ungdomshus på Bekkestua

Nå er det håp for ungdomshus på Bekkestua, skriver Venstres Johan Malvik.

FOTO: BÆRUM VENSTRE

Bekkestua trenger et nytt samlingspunkt for ungdom. Et sted der unge kan utfolde seg kreativt, møte likesinnede og drive med sine interesser. Nå har Venstre fått gjennomslag for at Kommunedirektøren skal utrede hvordan brannstasjonen på Bekkestua kan bli et ungdomshus med en mulig tilhørende scene.

For et år siden foreslo vi i Venstre at brannstasjonen burde bli et nytt samlingspunkt for ungdom og kultur, et «kulturhus for ungdom», om du vil. Nå har vi fått gjennomslag i Hovedutvalg for miljø, idrett og kultur for at Kommunedirektøren skal se på nettopp dette. Dette er et stort skritt mot å få på plass et ungdomshus på Bekkestua, og et løft for det lokale kulturlivet.

I 2024 flytter Brannvesenet ut av det gamle stasjonsbygget på Bekkestua. Det er en fantastisk mulighet til å gjenbruke bygget og fylle et behov for flere møteplasser for unge. Brannstasjonen ligger sentralt til ved et viktig knutepunkt for kollektivtrafikken. Beliggenheten er ikke annet enn ideell.

I et nytt ungdomshus burde ungdom kunne dyrke sine interesser, enten den er e-sport, film, musikk, cosplay, dans eller noe helt annet. For Venstres del er det viktig at ungdomshuset blir av og for ungdommer. Kommunen burde ikke legge for harde føringer på innholdet, men heller la ungdommen selv legge premissene for utviklingen av deres nye arena.

Det er ikke tilfeldig at vi også ber Kommunedirektøren se på muligheten for en tilhørende scene. Bekkestua er i vekst og trenger en skikkelig kulturarena. En ny klubbscene vil kunne bli et springbrett for lokale talenter, og spille på lag med ungdomshuset for å løfte ungdomskulturen. En scene vil gi et etterlengtet løft for kulturen i Bærum og legge til rette for kortreiste kulturopplevelser i området.

Brannstasjonen har potensialet til å bli en fantastisk møteplass og en unik kulturarena. Venstre vil fortsette å jobbe for at Bekkestua får et kulturhus for ungdom.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.