Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Næringspolitikk på agendaen

Forslag til Strategisk næringsplan for Bærum kommune er nå oppe til politisk behandling. Rådmannens forslag er et godt grunnlag for at vi politikere nå kan løfte næringsutvikling høyere opp på den politiske agendaen.

Vi har nå fått et gjennomarbeidet beslutningsgrunnlag med en konkret handlingsplan. Vi politiker må nok innrømme at vi til nå har gitt næringslivet en noe stemoderlig behandling.

Jeg synes strukturen og innholdet i kommunedirektørens forslag er realistiske og balansert, men samtidig ambisiøst på enkelte områder.

En viktig forutsetning for en positiv næringsutvikling er dialog og samarbeid mellom alle aktørene i verdikjeden; næringslivet selv, utdanningsinstitusjoner og kommunen. Dette er sentrale elementer som vi i Høyre har forpliktet oss til å legge til rette for. Rammebetingelser både for eksisterende og nye bedrifter skal være forutsigbare. For å lykkes med det er det viktig at det etableres gode dialogarenaer både gjennom næringsklynger og Bærum Næringsråd. Kommunen må ta en aktiv rolle i denne sammenhengen.

I tillegg til nye arenaer må vi også bygge videre på de som finnes: SmartCity Bærum, Globale Bærum, Energy Valley og andre forum for blant andre gründere. Kommunens forpliktelser i forhold til FNs bærekraftmål kan ikke nås uten et nært samarbeid med næringslivet.

For å sette næringspolitikk godt på agendaen er tiden kanskje inne for at Bærum skal etablere et eget tverrpolitisk næringsutvalg. Jeg har ingen tro på dagens fragmenterte løsning hvor både formannskapet, Planutvalget og Hovedutvalg for miljø idrett og kultur (MIK) ivaretar sine sektoransvar som kan være et hinder for helhetstenking. Et eget næringsutvalg vil kunne bidra til et slikt perspektiv, og samtidig gi betydelig bedre styringssignaler og forutsigbarhet i næringspolitikken. Det har næringslivet i Bærum fortjent.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.