Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Næringsareal på nytt stadion

– Budstikkas lederartikkel bærer preg av at den ikke er særlig gjennomtenkt, skriver Kristoffer Andenæs.

– Budstikkas lederartikkel bærer preg av at den ikke er særlig gjennomtenkt, skriver Kristoffer Andenæs.

FOTO: KARL BRAANAAS

Budstikkas lederartikkel konkluderer 22. april med at de ikke er særlig bekymret for størrelsen på næringsarealene i nye Nadderud stadion. Videre skriver Budstikka at innhold er et politisk spørsmål, og at det i utgangspunktet kan være fornuftig å satse på treningssentre, kontorlokaler og virksomheter som ikke konkurrerer med Bekkestua.

La meg starte med det siste først. Både treningssenter og kontorlokaler ligger på Bekkestua allerede, og vil selvfølgelig konkurrere med Bekkestua senter. I tillegg vil et treningssenter konkurrere med kommunens leietager i umiddelbar nærhet på Bekkestua Arena, Gnist.

Men det er ikke konkurranse som er problemet. Problemet her er at:

1) Kommunen selv bygger opp under 100 prosent bilbasert handel/ kontor i nærhet til Bekkestua senter gjennom at stadion vil ha mange parkeringsplasser nettopp fordi den skal dekke et sportslig arrangement og 5.000 kvadratmeter næring. 

2) Eneste type leietager som har råd til å leie på Nadderud stadion, blir dagligvarebutikk fordi de er innenfor avgiftsområde (moms). Treningssenter, legesenter, kiropraktor etc. kan ikke betale så høye leier som vil måtte kreves. 

3) Kommersiell handel hører ikke hjemme blant skoler og idrett.

Videre skriver Budstikka at det ikke haster å bestemme størrelse og bruk av arealer fordi det hører under reguleringsplanen. Feil, akkurat som alle andre utviklere, jobber kommunens utviklere ut fra signaler fra politikere. Kommunens utviklere foreslo høy andel næringsarealer, og det er nå gitt positive signaler.

Hvis kommunen bygger næringslokaler på stadion for å dekke inn kostnader for stadion, så er det bare dagligvare som kan betale. Om de bygger for andre kommersielle aktører, så blir det et tapsprosjekt. En dagligvarebutikk på Nadderud vil bli et nav i et bilbasert senter i direkte konkurranse med sentrum. Det som kimer enda dårligere, er at kommunen har planer om å stenge en del av Bekkestua for bilen, samtidig ønsker de å bygge et bilbasert handelssentrum rett ved siden av.

Budstikkas lederartikkel bærer preg av at den ikke er særlig gjennomtenkt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.