Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nærhet til tjenestestedene

– Er det noen som tjener på en slik praksis? spør innsenderen etter å ha opplevd at hverken barn eller barnebarn har kommet inn på Kolsås barnehage til tross for at de bor like ved.

– Er det noen som tjener på en slik praksis? spør innsenderen etter å ha opplevd at hverken barn eller barnebarn har kommet inn på Kolsås barnehage til tross for at de bor like ved.

FOTO: PRIVAT

Waldemar Blumer hadde et tankevekkende innlegg om Bærums miljøfiendtlige barnehagekontor i Budstikka 22. desember etter at hans barnebarn ikke fikk plass i en barnehage som ligger 100 meter unna.

Han er ikke alene om dette. På 1970-tallet tvang Bærum kommune oss til å bygge ut all dyrket mark og en del av skogen.

På denne eiendommen bygget kommunen blant annet Kolsås barnehage og Kolsås sykehjem.

På 1980-tallet bodde vi mindre enn 100 meter fra Kolsås barnehage. Vårt eldste barn fikk ikke plass i noen barnehage. Det yngste fikk plass, men ikke på Kolsås, så det ble noen kilometer med bil hver dag.

På 1990-tallet måtte vår mor på sykehjem. Hun ville gjerne på Kolsås sykehjem, slik at hun kunne se over til gårdstunet, hvor hun hadde lagt ned sitt livsverk. Men ikke tale om, kommunen syntes Rykkinn passet bedre for henne.

Nå har vi et barnebarn som også bor mindre enn 100 meter fra Kolsås barnehage. Ved siste opptak søkte foreldrene om plass der etterfulgt av fire andre på prioritert liste.

Barnet fikk ikke plass på noen av de fem prioriterte. Foreldrene måtte kjøpe ny bil for å transportere flere kilometer til barnehagen hvor de fikk plass. Samtidig biles mange barn til Kolsås barnehage. Og det snakkes om miljøtiltak.

Når Bærum kommune ikke vektlegger nærhet til tjenestestedene, er det konsistent og forutsigbart. Så langt har dette fått konsekvenser for tre generasjoner i vår familie. Er det noen som tjener på en slik praksis?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.