Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nadderud stadion og idrettspark

– Nadderud stadion blir et kommunalt prosjekt i en kommunal idrettspark utelukkende regulert til idrett. Dette prosjektet vil gi en opprusting av hele Nadderud idrettspark kloss inntil Bekkestua sentrum, der det nå kommer 1.000 nye boliger, skriver innsenderen. Det nye stadionet er planlagt på dette området langs Gamle Ringeriksvei.

– Nadderud stadion blir et kommunalt prosjekt i en kommunal idrettspark utelukkende regulert til idrett. Dette prosjektet vil gi en opprusting av hele Nadderud idrettspark kloss inntil Bekkestua sentrum, der det nå kommer 1.000 nye boliger, skriver innsenderen. Det nye stadionet er planlagt på dette området langs Gamle Ringeriksvei.

Foto: KARL BRAANAAS

Planleggingen av nytt fotballstadion på Nadderud følger kommunens investeringsprosedyre på alle punkter.

Innlegget fra Anders Seim i Budstikka 17. februar inneholder påstander og fantasifulle sammenhenger det ikke er dekning for.

Det gjennomføres foranalyse, konseptvalg og deretter videre planlegging med sikte på gjennomføring. Men i tillegg krever prosjektet en ny reguleringsplan for hele idrettsparkens område. Dette er to omfattende prosesser som må løpe parallelt.

For å sikre tempo i dette omfattende arbeidet og komme med politiske avklaringer underveis, oppnevnte formannskapet en referansegruppe med medlemmer fra H, Ap og Frp. Bærum Idrettsråd, idrettslaget Tyrving, Stabæk Fotball og kommuneadministrasjonen var også med i gruppen, som arbeidet i nesten tre år. 

Det var full enighet om konseptet for nytt Nadderud stadion: En nøktern og funksjonell arena med 8.000 sitteplasser, i tillegg til en næringsdel. Kommunen skal stå som utbygger og eier av arenaen, og hele Nadderud-området skal fortsatt være regulert til idrett.

Det var også full enighet om å legge nytt stadion parallelt med Gamle Ringeriksvei, noe som krever omlegging av kommunaltekniske anlegg i området. All saksbehandling har foregått på ordinært vis, med saksforberedelse i administrasjonen og beslutninger i folkevalgte organer.

Flere stadionanlegg i andre norske kommuner kan stå som modell for prosjektet. Etter behandling i kommunestyret 3. mars vil man gå ut og innhente pristilbud i markedet. 

Når slike tilbud foreligger, vil kommunen gjøre en totalvurdering av endelig konsept og kostnader og fatte beslutning om gjennomføring. 

Det vil være sterkt fokus på kostnadsreduserende og inntektsøkende tiltak i disse vurderingene. Det siste har hovedutvalg for miljø, idrett og kultur sterkt understreket.

Ordfører, leder av planutvalget og leder av hovedutvalg for miljø, idrett og kultur gjennomførte i oktober 2016 en befaring til Haugesund stadion, noe som var relevant og lærerikt. Læringspunktene delte vi med administrasjon og andre folkevalgte i Bærum. I februar 2017 var hele formannskapet på en befaring til Skien og Sandefjord for å se på deres stadionanlegg.

Disse to tidspunktene viser hvor lang tid kommunen har brukt på dette prosjektet. Ingen andre norske kommuner har brukt så lang tid, og nå må beslutningene snart gjøres.

Ingen andre norske kommuner har brukt så lang tid, og nå må beslutningene snart gjøres.

Seims påstander om korrupsjon og samrøre savner ethvert grunnlag. Sammenligningen mellom Telenor Arena og Nadderud stadion er også totalt villedende. Telenor Arena ble bygget i privat regi basert på en mye omdiskutert reguleringsplan fra 2006. Nadderud stadion blir et kommunalt prosjekt i en kommunal idrettspark utelukkende regulert til idrett.

Dette prosjektet vil gi en opprusting av hele Nadderud idrettspark kloss inntil Bekkestua sentrum, der det nå kommer 1.000 nye boliger. Breddeidrett, tennis, fotball, skatepark og store grønne flater til lek og aktivitet vil ha tilhold her i fremtiden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.