Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nadderud for idrett - ikke kjøpesenter

VI ønsker handelen i et bilfritt Bekkestua sentrum, skriver MDGs Signe Bakke Sølberg.

VI ønsker handelen i et bilfritt Bekkestua sentrum, skriver MDGs Signe Bakke Sølberg.

Foto: KARL BRAANAAS

Som grønn politiker er jeg opptatt av hvilken rekkefølge vi stiller de politiske spørsmålene i når vi skal investere med skattebetalernes penger. Spørsmål 1 handler alltid om den økologiske bærekraften, spørsmål 3 alltid om den økonomiske. Spørsmål 2 handler om hva som er formålet for hvem.

Nadderud skal bygges for idrettsglede. MDG har vært skeptiske på grunn av den svært pressede økonomiske situasjonen vi står i, men nå er vi også bekymra for at prosjektet skal endres for drastisk på bakgrunn av beslutning om eierform. Det konkrete spørsmålet som avgjøres neste formannskapsmøte, handler om hvem som skal eie næringsarealene.

Alternativet som er innstilt og som Høyre argumenterer for, hviler på premisset om at disse arealene skal gjøres så kommersielt attraktive som mulig. Vi har fått presisert at dette innebærer at arealene kan dobles i omfang og at det må åpnes for butikker og parkeringskjeller. Det er ikke økologisk bærekraftig. Vi ønsker jo lavere materielt forbruk og økt kollektivbruk.

Dette er det motsatte av hva MDG ønsker for stadion. Vi ønsker å bevare handelen i et bilfritt Bekkestua sentrum, ikke gjøre en idrettsarena om til et kjøpesenter. Vi ønsker å fordele kommunalt areal til den som kan gi mest igjen til befolkningen, ikke til noen som krever å gjøre et fotballarena om til en profittmaskin.

Derfor har vi foreslått at vi skal beholde eierskapet til arealene selv. Det blir dyrere enn å benytte en såkalt totalleverandør som utvikler alt for oss, men det gjør at vi styrer innholdet. Vi har et sprengt investeringsbudsjett og vi vet at hele kommuneøkonomien er følsom for kostnadsøkninger. Men om vi ikke har råd til å bygge den arenaen som er best for idretten i Bærum, har vi faktisk ikke råd til den. Da er det ikke økonomisk bærekraftig.

Så er det viktig å minne om at den viktigste forutsetningen for at dette skal bli en attraktiv stadion, er at alle tilstede føler kjærlighet til spillet, spillerne og hverandre. For fotballens skyld ønsker jeg at Nadderud stadion skal handle om dette, ikke om hvordan alt rundt kan bli mest mulig innbringende.

Mange fotballfans er frustrert over storkapitalens takeover av deres lidenskap. Om vi tar en dårlig beslutning om eierform, risikerer vi at fotballens omdømme taper ytterligere på grunn av vår dårlige dømmekraft.

Om en stadion først skal bygges, bør den bygges for fotball, ikke som et kjøpesenter. Den dagen den åpner skal ingen med god grunn snakke om politikk, men om sesongen. Formålet er idrettsglede for Bærums befolkning. Ikke noe annet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.