Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå må vi ta en til for laget

Statsminister Erna Solberg og regjeringen viderefører de strenge restriksjonene, for å begrense spredningen av koronaviruset.

Glem hyttepåsken. Det er dugnaden som gjelder.

Halvannen uke tok det fra regjeringen innførte de strengeste begrensningene i fredstid til arbeidsledigheten passerte 10 prosent, den høyeste siden 2. verdenskrig. Nå blir det unntakstilstand i halvannen uke til før vi går inn i en unntakspåske.

I påsken kan vi fleste aktivisere oss på en annen måte, enten vi hadde hytteplaner eller ikke. Altså er det mulig for de fleste foreldre som opplever stengte skoler og barnehager å holde ut litt til – i håp om at smittespredningen kommer under kontroll og restriksjonene kan mykes litt opp fra 13. april.

Men to negative faktorer vil forsterke seg i dagene som kommer. Stadig flere foreldre får merke krisen i næringslivet. Stadig flere permitteres eller mister jobben. Altså må de voksne takle sin egen krise og samtidig følge opp egne barn, uten hverken å ha ordinær skole eller fritidsaktiviteter som avlastning.

Dessuten er det en stadig økende bekymring hos oppvekstledelsen i Asker og Bærum for sårbare barn. En vanskelig hverdag er blitt enda vanskeligere, og barnevernet har ropt varsku siden før helgen.

Derfor blir det desto viktigere at vi lojalt følger de strenge tiltakene. Vi tåler at hyttepåsken ryker, men nærmer oss tålegrensen for arbeidsplasser og barns hverdag.

Hver fjerde bedrift vurderer oppsigelser. Det er et tidsspørsmål før vi er 10.000 ledige i Asker og Bærum. Nå må vi ta en for laget, og fortsette dugnaden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.