Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå må vi også dyrke eliten innen realfag

VIL SATSE: - Nå må vi også dyrke eliten innen realfag, skriver Åshild Bruun-Gundersen (Frp), som er medlem av utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget.

Realfagene har vært en av bærebjelkene i oppbyggingen av norsk økonomi og velstand.

De har lagt grunnlag for verftsindustrien og handelsflåten, prosessindustrien, havbruksnæringen, finansnæringen og IKT-sektoren.

Les også: Endelig skolestart for NRG-elevene

Les også: Privat skole bygger laboratorium for 900.000 sponsorkroner

Og realfag vil også være viktig for Norge i årene som kommer. Frp vil derfor satse på elever som er gode i realfag.

I flere tiår har det eksistert toppidrettsgymnas for elever som har utmerket seg i idrett. Elever som mestrer realfag, har derimot aldri hatt et eget gymnas. Mens det finnes et toppidrettsgymnas i nesten hvert fylke, finnes det ikke i dag en eneste «superskole» for elever som er sterke i realfag. Dette vil Frp gjøre noe med.

For vi trenger ikke bare verdensmestre i idrett, vi trenger også verdensmestre i realfag.

Vår fremtidige velstand avhenger av at vi får til en kraftfull satsing på realfagene. Vi må tørre å tenke nytt. Fremskrittspartiet mener derfor man bør opprette realfagskoler i alle landets fylker. Vi kan kun utvikle talenter, dersom vi er villig til å satse på dem. Her vil «superskoler» innen realfag være ert godt virkemiddel.

Satsingen på egne idrettsgymnas, videregående skoler med nasjonale opptak for de fremste idrettsutøverne innen sin idrett, har gitt Norge stor suksess innen idrett. Vi er flinke til å dyrke eliten innen idrett. Nå må vi også dyrke eliten innen realfag.

Vi i Fremskrittspartiet er glade for at Norges Realfagsgymnas (NRG) starter sin første realfagsskole høsten 2018. Vi håper at dette blir vellykket, og at vi kan få slike skoler over hele landet.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Frp vil gjøre det vi kan for å få fart på etableringen av «eliteskoler» i realfag, slik at elever med store talenter kan blomstre, bli utfordret, og bidra med høykompetanse til næringsliv og akademia i årene fremover.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.