Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå må eldresentrene åpnes

Eldresentrene i Bærum er fremdeles stengt i forbindelse med koronasituasjonen.

FOTO: KARL BRAANAAS

«Husk – det er du som skaper senteret, og vi er for deg – uten deg som gjest ville vi bar vært et tomt hus». Dette er en åpningshilsen i Bærum kommunes katalog om sine seniorsentre. Nå har vi mange åpne sentre, men ikke våre eldresentre. Det må prioriteres når korona-pandemien herjer verden. 

Den mest sårbare gruppen som angripes, er de eldste i samfunnet. I Bærum har dagsentrene blitt åpnet. Noen omdisponeringer må finne sted. Det er helt forståelig. Som flittig bruker av mitt senter, er det merkelig at det ikke brukes mer kreativitet for å holde åpent noen timer med en enkel servering til sosialt treff for den store gruppen eldre som trenger sosial kontakt og eventuelt andre tjenester. Fint er det at Henie Onstad seniorsenter har betjent sentralbord hvor det kan innhentes nødvendig informasjon. Smitteregler følges strengt som andre steder.

Men – når vi nevner at treningssentre er åpnet, har det ikke vært anledning til å bruke de muligheter til trening for en gruppe, som etter mange uker uten treningsopplegg på sentrene, merker stivhet i muskler og ledd. Svømmebasseng er åpnet rundt i landet, men ikke der vi har anledning på et seniorsenter. Det er dyrt å reparere gammelt maskineri, men dyrere å ha sykehus eller sykehjem som alternativ. Den digitale verden kunne også gi opplæring til å lære seg mer om den nye tid hvor digitalisering blir like nødvendig som å kunne skrive og lese! Å investere på seniorgruppen i samfunnet, kan gi gevinst – økonomisk og menneskelig!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.