Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå kommer Isi hjem til deg

– Dette er et lite, men riktig skritt i den lange veien vi har å gå for å bli et mer sirkulært samfunn, skriver innsenderen om «Isi på hjul».

– Dette er et lite, men riktig skritt i den lange veien vi har å gå for å bli et mer sirkulært samfunn, skriver innsenderen om «Isi på hjul».

Foto: Bærum kommune

Tidligere har Bærums-folk måttet kjøre hele veien til Isi for å levere avfall. Det er det nå slutt på.

Som nyvalgte medlemmer i Bærums hovedutvalg for miljø, idrett og kultur så vi behovet for å gjøre det enklere å levere avfall. Derfor foreslo vi høsten 2019 å innføre mobile avfallsmottak i Bærum.

I en tid hvor vi både må bli flinkere til å gjenbruke ressursene våre og til å kjøre mindre, vil det spare tid og mange kilometer kjørt, og det vil trolig bety mer ombruk og bedre sortering. I tillegg vil det bety et langt bedre tilbud for de som ikke har bil.

Det har tatt tid å få bestilt og levert container og krokbil, men i disse dager kommer mobilt mottak til en adresse nær deg. Kommunedirektøren foreslo til vårt utvalgsmøte 7. april fire faste oppstillingssteder hver uke, men Høyre foreslo åtte oppstillingssteder og to ukers utplasseringsintervall. 

Vårt forslag fikk enstemmig tilslutning. På den måten kommer containeren nærmere flere innbyggere og til flere med lang vei til Isi. 

Det er klimaklokt. Containeren vil fraktes med krokbil og bli bemannet i åpningstiden kl. 16.00-20.00. Det vil koste 40 kroner å bli kvitt avfall på inntil 200 liter. Man kan levere avfallet løst, i kasser eller i gjennomsiktige avfallssekker.

Du lurer kanskje på hva man kan levere på en slik avfallsstasjon?

  • Trevirke inntil 1 meters lengde (ikke impregnert)
  • Keramikk og porselen
  • Glass og metall
  • Batterier, lysstoffrør og lyspærer
  • Farlig avfall
  • Plast, isopor, kaffekapsler
  • Papir, papp og kartong
  • Klær og tekstiler
  • Småelektrisk
  • Små gjenstander til ombruk (gjøres tilgjengelig for andre å ta med seg hjem)

Mobile mottak skal være på veien når du leser dette. Kommunen må selvsagt informere om ordningen og endelige utplasseringssteder. 

Vi i Høyre har stor tro på at dette vil bli populært, slik at vi allerede nå ba Kommunedirektøren om å forberede innkjøp av et avfallsmottak til i forbindelse med budsjettarbeidet for 2023. Forslaget fikk enstemmig tilslutning. 

Det må være enkelt for innbyggerne å velge klimaklokt. Dette er et lite, men riktig skritt i den lange veien vi har å gå for å bli et mer sirkulært samfunn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.