Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå er det Kulturlåvens tur

MDG vil ha Kulturlåven på Østre Asker gård inn igjen på budsjettet for de fire neste årene, skriver Liv Knatten.

Det lovet godt for kulturlivet i Asker at 2020 skulle være et kulturår for den nye kommunen, men mange av oss er oppgitte og motløse over «Kulturbygda Asker», når rådmannen har valgt å utsette den vedtatte og etterlengtede ombyggingen av Kulturlåven. Dette medfører store, negative konsekvenser for kulturskolen.

Asker kommune skal være en kompetent og forutsigbar samarbeidspartner for kulturlivet.

Vi i Miljøpartiet De Grønne i Asker tar selvfølgelig Askers høye lånegjeld innover oss, og vi må vise moderasjon, men vi synes det er påfallende at det er Kulturskolen og Kulturlåven som må ta all innsparingen når det gjelder investeringer i rådmannens budsjett.

Samarbeidspartiene H, Sp, V, Krf og Pp stemte for rådmannens forslag i formannskapet. I Budstikka kan vi lese at samarbeidspartiene vil fremme et verbalforslag under budsjettbehandlingen i kommunestyre 10.12. om nok en Kulturlåveutredning, denne gangen for å se på hvilke utfordringer det er å utsette ombyggingen og hvilke kostnader midlertidige utbedringer vil føre til. Dette opplever mange som en strategi for å dempe kritikken, for kulturskolens behov er grundig dokumentert i flere mulighetsstudier de siste årene, den siste i 2017.

Nå må vi bruke tid og penger på å sette i gang ombyggingen

Nå må vi bruke tid og penger på å sette i gang ombyggingen for å gi lokalene den kvaliteten elevene og de ansatte i kulturskolen fortjener! Klodens ressurser blir ikke større, og vi blir stadig flere som deler dem. Vi i MDG ønsker et samfunn der vi har mer fokus på opplevelser, natur og kultur - og mindre på ting og materielt forbruk. Et rikt kulturliv er en sentral del av et slikt samfunn. Å ta vare på kulturarven fremfor å la det forfalle er klokt.

MDG er helt enig i at Nye Asker må dempe investeringsiveren, men å starte med kulturlåven er å begynne i feil ende. Ser vi på kultur og friluftslivet så har idretten fått og vil få i stort monn. Det kommer mange nye og oppgraderte anlegg bl.a. på Risenga, og 100 millioner går bare til ny parkeringsgarasje. La oss nå snu alle steiner og få til en løsning for Øvre Asker gård.

Vi må legge til rette for at kulturskolen har egnede lokaler for sin undervisning, slik at Asker kulturskole kan være det ressurssenteret for musikk og kulturfaglig aktivitet og arbeid kulturskolen har ambisjoner om å være! Kulturskolens lokaler ved Østre Asker gård er i liten grad tilpasset undervisningen som skal gjennomføres. Det vil også være behov for å utvikle spesielt tilpassede lokaler for kulturskolevirksomhet i Røyken og Hurum. Egnede lokaler er helt grunnleggende for en kulturkommune.

Vi i MDG oppfordrer styringspartiene om å snu i saken og igjen prioritere Kulturlåven i neste års budsjett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.