Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nå er det hennes tur

Årets tv-aksjon vil bidra til at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie, skriver Monica Vee Bratlie (t.v.) og Hilde Hvaal Durban i Viken Høyres kvinneforum.

Foto: Privat

Søndag er det TV-aksjonen. I år går innsamlingen til Cares arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

TV-aksjonen skal gi kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.

Det er dessverre kvinner og barn som rammes hardest av fattigdom, og i hele 104 land finnes det faktisk lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Vi i Viken Høyres kvinneforum er glad for at TV-aksjonen i år går til Care. De gjør en fantastisk jobb for å bidra til at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie.

Cares mål er å gi minst 400 000 kvinner mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet. Får kvinnene disse mulighetene, vil det gi positive ringvirkninger for 1,5 millioner mennesker i noen av verdens fattigste land. Kvinner gir tilbake til familien og lokalsamfunnet. Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt.

Likestilling er ikke bare viktig for kvinnen selv, men også for å redusere fattigdom lokalt og nasjonalt

Vi i Viken Høyres kvinneforum engasjerer oss i årets TV-aksjon fordi likestilling er en menneskerett. Det er også en effektiv fattigdomsbekjempelse, da de aller fattigste ofte er kvinner. Vi vil at alle kvinner skal få lov til å bestemme over sin egen kropp og få opplæring i seksuell helse og mødrehelse. Vi er også opptatt av at alle uansett kjønn og etnisitet skal få sin stemme hørt, og delta i beslutninger som angår dem selv.

Søndag har vi en alle en unik sjanse til å hjelpe alle de sterke kvinnene som hver dag kjemper for sine rettigheter, og for å sikre seg og sine familier et verdig liv. Du kan være med som bøssebærer eller som den blide og rause giveren som åpner døren når det ringer på.

I Bærum er det skolene som er ansvarlig for bøssebæringen. Det er FAU-ene som organiserer og leder aksjonen på hver skole. Elever og foreldre gjør en kjempeinnsats for å dekke alle innsamlingsområder i kommunene. I nabokommunen Asker kan du melde deg på årets viktigste søndagstur ved å registrer deg på blimed.no.

Bli med på årets viktigst søndagstur – som bøssebærer eller det blide ansiktet som åpner døren og putter i penger i bøssen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.