Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Museum for Maud i Vollen

TILBAKE: Lørdag kom polarskuta Maud tilbake til Vollen. - Jeg går ut fra at man ønsker å se Maud liggende med vannlinjen som om hun flyter i sjøen, skriver innsenderen.

Maud er en stor skute, som kan dominere Vollenbukta i for stor grad.

Museumshuset kan bygges slik: En ringmur som gir plass for Maud og pongtongene, bygges med en annen ringmur innenfor denne.

Les også: Nå er polarskuta «Maud» hjemme i Vollen

Les også: Overveldende velkomst for Maud-mannskapet

Begge ringmurene må tåle vanntrykket og være fundamentert slik at innlekking av sjøvann ikke skjer.

Først bygges et fundament som Maud kan ligge på for all fremtid. Dernest bygges den ytre ringmuren mens Maud ligger der, flytende med sine pongtonger.

Så bygges den indre ringmuren, som vil være grunnmur for museumsbygget. Den indre ringmuren vil danne museets yttervegg og kan inneholde mer enn bare det som Maud bringer med seg.

Rommet mellom de to ringmurene må være stort nok til at rommet kan inspiseres og eventuelle reparasjoner og utpumping av lekkasjevann kan skje.

Så kan vannet pumpes ut av begge ringmurene og Maud bæres av betongfundamentet. Da kan pongtongene fjernes og byggingen av selve museumsbygget starter.

Jeg går ut fra at man ønsker å se Maud liggende med vannlinjen som om hun flyter i sjøen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Selve museumsbygget bør være mest mulig bygget i glass.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.