Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Møteplass for eldre i Sandvika

– Det nærmeste Sandvika har hatt et slikt seniorsenter, var initiativet som entusiastene bak 60+ dro i gang i 2. etasje i Røde Kors-huset, skriver innsenderen.

– Det nærmeste Sandvika har hatt et slikt seniorsenter, var initiativet som entusiastene bak 60+ dro i gang i 2. etasje i Røde Kors-huset, skriver innsenderen.

Foto: Knut Bjerke

Jeg viser til artikkelen på sistesiden i Budstikka 15. november, der jeg synes lederen for seniorsentrene i Bærum Arne Harald Foss ga en meget dårlig tilbakemelding på det det egentlig dreier seg om:

Et sosialt lett tilgjengelig treffsted for ensomme gamle mennesker i Sandvika.

Det er ikke alle eldre som spiller bridge, leker med data eller strikker – de trenger et sted å stikke innom for å treffe likesinnede for en kopp kaffe, en vaffel og en prat og kontakt.

Om det i tillegg finnes tilbud om seniordans, seniorkor, snekkerbod, systue og kan hende litt underholdning og allsang så er det jo toppen.

At mange eldre også finner en livskamerat og turvenn i disse miljøene er jo bare fantastisk.

Det nærmeste Sandvika har hatt et slikt seniorsenter, var initiativet som entusiastene bak 60+ dro i gang i 2. etasje i Røde Kors-huset. Jeg var ganske aktiv der da, og stua var alltid full med blide gamle, klare for allsang, underholdning og kaffe og vafler, så klart.

Men lokaler i 2. etasje var upraktisk for de gamle, og det måtte etter hvert legges ned.

Sammen med flere foreslo vi for ordføreren at vi burde flytte til Atriumgården der vi visste at det var en flott kantine og en koselig stor salong. At det i tillegg var leiligheter for seniorer i samme hus, var jo bare perfekt, syntes vi.

Slik ble det dessverre ikke. Alternativet, et ukoselig, sterilt «kontorlokale» i Kommunegården, var en skuffelse og slo aldri an.

Ikke gjør den bommerten igjen, Arne Harald – ta en tur til Rykkinn seniorsenter og lær deg hvordan et seniorsenter i sin rette betydning bør organiseres og tjene sin hensikt: et sted for gamle ensomme mennesker som søker sosial kontakt med likesinnede for å få en vanskelig hverdag til å gå opp.

Det faktum at vi i disse dager kjemper med nebb og klør for å få tilbake den standarden vi hadde og var så stolte av og fornøyde med før pandemien, er jo også et tankekors for kommunen.

Det finnes vel ingen bedre investering enn å satse på de gamles trivsel og sosiale helse og bidra til at presset på sykehjemmene i Bærum ikke blir enda større.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.