Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Morten Skauges svar til Bærums budsjett

Bjørgulf Claussen i Rødt Bærum mener Morten Skauge (H) tuller med Rødts budsjettforslag fra i fjor.

FOTO: TRINE JØDAL

Takk for saklig svar fra Morten Skauge til innlegget mitt i Budstikka 5. november. Han mener jeg overvurderer nedskjæringene i rådmannens forslag til budsjett for Bærum. Jeg nevnte nemlig ikke at neste års lønnsoppgjør er holdt utenom budsjettet.

Jeg visste selvsagt om vel doblingen av lønns- og pensjonsreserven til 334 millioner kroner i budsjettforslaget. Det er praktisk talt ikke nevnt i budsjettforslaget til rådmannen, men er med i et notat jeg fikk fra administrasjonen. Jeg nevnte det ikke fordi det ingen steder fremgår hvor mye av dette som er til neste års lønnsoppgjør og hvor mye til pensjoner. Dessuten viser Skauges opplysninger at de tallene jeg brukte er reelle nedskjæringer på etatenes drift.

Morten Skauge skriver at driftsbudsjettet øker med 1,2 prosent, heldigvis. Det samme kunne jeg funnet ut om jeg hadde regnet på tabell 11.1 i rådmannens budsjett. Der finner jeg også at de sentrale inntektene er anslått til å øke med 2,3 prosent. Dermed er det god plass for politikerne å øke driften til mange flere etater enn eldreomsorgen.

Her er en mengde fine ord, men lite om økonomi.

Skauge tuller med Rødts budsjettforslag i fjor. Eiendomsskatten vi foreslo ville innbragt omkring 200 millioner kroner, ikke en milliard. Forslagene våre ville økt driftsutgiftene med om lag samme beløp.

En politisk vurdering av rådmannens budsjett er umulig, så diffust han skriver. Her er en mengde fine ord, men lite om økonomi. For eksempel er det godt å høre fra Skauge at den store reduksjonen av penger til barnevernet skyldes at deler av driftsutgiftene er lagt til en rammeplan. Det går overhodet ikke frem av rådmannens budsjett.

Et godt eksempel på manglende interesse for tall er en lang artikkel fra KrF om de fire borgerlige partiene i Budstikka samme dag. Her er KrF bare opptatt av store ord, ingenting om penger til etatene. Heldigvis for KrF er den norske kirken pent behandlet i rådmannens budsjett.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.