Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Moropenger i minus

– Bærum Senterparti tok kritikken fra idrettsrådet på alvor og stemte imot bevilgningen, skriver Ragnar Molland i Bærum Sp.

FOTO: JOAKIM S. ENGER

Budstikka brukte forsiden torsdag 20. august på Bærum idrettsråds kritikk av bruk av «moropenger» ved sponsing av EM i håndball for kvinner på Telenor Arena. 

Inne i avisen fnyser Bærum idrettsråd av pengebruken til Bærums-politikerne. Idrettsrådet har ingen tro på at dette vil komme breddeidretten til gode. Bærum Sp tok kritikken fra idrettsrådet på alvor og stemte imot bevilgningen.

Bakgrunnen er at formannskapet 12. august vedtok å bevilge 3,5 millioner kroner til sponsing av mesterskapet. Bærum konkurrerer med Trondheim og Stavanger. Håndballforbundet har søkt om 5 millioner, så her kan det ligge an til en auksjon mellom de tre med ukjent sluttsum.

Dagen før i Budstikka kunne vi lese at Bærum kan gå i minus. Lisbeth Hammer Krog, Siw Wikan med flere er bekymret for at kommunens overskudd går mot null. 

Kilden er det samme møtet i formannskapet hvor økonomimelding for mai ble gjennomgått. Budsjettert overskudd for 2020 på 439 millioner var redusert til skarve 18 millioner. 

Videre økonomimeldinger vil ventelig vise underskudd på flere hundre millioner før året er omme.

Vi i Bærum Sp prøver å fremstå som økonomisk ansvarlige. Man kan mene at 3,5 millioner er småpenger, men det har en viktig symbolverdi. Slik sponsing ligger langt fra kommunens kjerneoppgaver. Et arrangement nesten uten publikum vil ikke øke omsetningen på spisesteder og hoteller i kommunen.

Behov for innsparinger har vært kjent for siden siste handlingsplan ble fremlagt i fjor høst. Vi gikk imot å rive fasadene til den 30 år gamle Kommunegården. Vi var imot at prosjekt «Treklang» på Fornebu og Kommunegården skulle oppføres i miljøklasse som kun 1 prosent av slike bygg har oppnådd. Vi ville utsette kjøp av flyplasseiendommene til dette kunne ses i sammenheng med forventet kuttliste. 

Til sammen utgjør dette potensial til flere hundre millioner besparelse som altså flertallspartiene valgte å overse.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.