Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Moderat vekst er klokt

Veksten i kommuneøkonomien bør over tid ligge på 1,5 prosent, skriver Bjørn Røtnes, gruppeleder i Bærum Høyre.

Foto: KARL BRAANAAS

Betydningen av befolkningssammensetning i en kommune er ofte undervurdert. Økningen av antall innbyggere er en av de mest sentrale driverne som påvirker kommuneøkonomien gjennom skatteinntektene, men også utbyggingsbehov av skoler, barnehager og eldreinstitusjoner.

For lav vekst skaper over tid en skjev befolkningssammensetning som ikke gir nok skatteinntekter, mens en for rask vekst gir behov for større investeringer på kort tid enn det økonomien tåler.

Derfor er det viktig å styre dette riktig. Veksten bør over tid ligge rundt 1,5 prosent pr. år, og det har den gjort de senere årene i Bærum. En sunn kommuneøkonomi er ikke et mål i seg selv, men er avgjørende for å drifte en god kommune. Det gir grunnlag for gode tjenester til innbyggerne, og å ha ressurser til å utvikle disse til beste for innbyggerne.

For Bærum Høyre har alltid hensynet til en sunn kommuneøkonomi vært viktig. Vi må sikre inntektene, og bruke dem på en fornuftig måte. Vi er opptatt av ikke hente mere penger fra innbyggerne enn vi må, og Høyre har alltid vært garantisten mot eiendomsskatt i Bærum. Man skal ikke dra lenger enn til Oslo for å se hva som skjer når Arbeiderpartiet får styringen. Der gikk det mindre enn ett år etter sist kommunevalg før eiendomsskatten var vedtatt.

Vi vil bruke vår solide styringserfaring for fortsatt å holde økonomisk kontroll i kommunen. Gjennom styring med veksten vil vi ruste Bærum for fremtiden.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.