Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Moderat vekst er klokt, ja

Kjell-Ole Heggland er gruppeleder i Bærum Pensjonistparti.

Foto: EVA GROVEN

Høyres gruppeleder, Bjørn Røtnes, hadde et innlegg i Budstikka der han og Høyre mener at moderat vekst er klokt. Dét er Pensjonistpartiet og de fleste mennesker enige om. Men så var nok hensikten med innlegget å dulle bæringene inn i troen på at Høyre fører en moderat, økonomisk politikk. Dét er vi rykende uenig i og påstanden er direkte feil.

I Budstikka (1.11.2017) hadde jeg et innlegg der Pensjonistpartiet uttrykte sin bekymring for en kraftig økning av gjeldsgraden. Rådmannen var sitert på at han betegnet kostnadsutviklingen i Bærum for urovekkende. Røtnes og Morten Skauge fulgte 14 dager senere opp med et innlegg der de bedyret at Høyre hadde forsvarlig styring av kommunens økonomi. Ikke desto mindre skriver de i artikkelen at de store investeringer i den nære fremtid vil presse gjeldsgraden opp til 89 prosent i 2021.

Riksrevisjonen sier at for en kommune å ha en lånegjeld på 75 prosent er å ha høy lånegjeld. Alt over dette nivået kan karakteriseres som «uforsvarlig høy gjeld». Pensjonistpartiet foreslo i kommunestyret at det skulle innføres et måltall for maksimal gjeldsbyrde (80 prosent) for å sikre at fremtidige generasjoner ikke skal drukne i gjeld. 

Vi fikk ikke støtte fra noen partier. Men vi fikk hyggelig støtte fra Budstikka som i en leder hadde overskriften: Bekymringsfull vekst i Bærums gjeld.

Mange av de pengene som er planlagt investert kunne vært spart om Høyre, i de mer enn 60 årene de har sittet ved makten, hadde sørget for effektivt vedlikehold av kommunens eiendommer. 

Nå river man bygninger som med normalt vedlikehold ville vært brukbare i mange tiår fremover. Og så skal alt bli så stort. Det ser ikke ut til at Høyre har fått med seg at den mote-trend vi hadde på 1950 og -60-tallet hvor alt skulle slås sammen og bygges stort, er ute forlengst. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.