Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mobbing i Asker-skolen

Vi er avhengige av alle i kommunen for å få et mobbefritt miljø i skolene våre, skriver Asker Høyres oppvekstpolitikere Ingunn Unhjem Johansen og Håvard Espelin.

«Asker blant de beste i landet» kunne overskriftene vært dersom Budstikka hadde fokusert på mobbetall fra 10. trinn i siste elevundersøkelse. Men fokuset var på 7. trinn, og her hadde Asker dessverre mobbetall som var nedslående. Tall som rett og slett gjorde vondt i hjertet for oss som er satt til å styre i Asker.

Da vi fikk kjennskap til resultatene, ba vi umiddelbart rådmannen om en sak som skulle inneholde konkrete tiltak rundt læringsmiljø på kommune og skolenivå. Oppvekstkomiteen hadde også en workshop hvor vi fikk presentert det daglige arbeidet med læringsmiljø i Askerskolen og foreslåtte nye tiltak.

Dette arbeidet hadde sin foreløpige avslutning i oppvekstkomitemøtet siste uke i mai. Her fikk vi presentert et grundig arbeid fra administrasjonen. Og vi fikk presentert gode tiltak.

Vi politikere kan ikke vedta null mobbing. Vi er avhengig av alle i kommunen for å få til et mobbefritt miljø i skolene våre.

Det positive i Asker er at det jobbes veldig godt og systematisk med godt læringsmiljø. De beste skolene våre gjør et fantastisk arbeid. Vi politikere har fått gode presentasjoner av lærere, rektorer, inspektører og miljøterapeuter om hvordan de jobber. Og nå skal vi sørge for å hjelpe skolene våre slik at alle kommer opp på samme nivå som de aller beste.

Hovedtrekkene i de tiltak som nå iverksettes er som følgende:

  • Vi skal styrke administrasjonen for å få økt kapasitet til å hjelpe der det er utfordringer
  • Vi skal jobbe tett sammen med anerkjente fagmiljøer slik at kompetansen økes
  • Vi skal jobbe systematisk med å måle utviklingen
  • Vi skal lære av hverandre.

Og så er det slik at vi politikere ikke kan vedta null mobbing. Vi er avhengig av alle i kommunen for å få til et mobbefritt miljø i skolene våre. Foreldre som er gode rollemodeller for egne barn. FAU som jobber godt på overordnet nivå på skolene for å spre kompetanse til foreldre. Lærere som er trygge i sine roller og er gode på klasseledelse. Godt læringsmiljø er avgjørende for at barna våre skal lykkes på skolen, og dette arbeidet må vi jobbe med kontinuerlig, og aldri ta for gitt.

Vi lover å følge opp videre. Asker-skolen er blant landets beste, og vi skal fortsette med alt det gode arbeidet som gjøres og heve oss der det er nødvendig. En stor takk til alle lærere, rektorer, inspektører, miljøterapeuter og helsesykepleiere for den innsatsen dere gjør hver dag! Og ikke minst til administrasjonen som har nedlagt et grundig arbeid. Det er nå presenterer tiltak som vi har stor tro på at vil bidra til en tryggere og bedre skolehverdag for våre barn og unge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.