Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Misvisende annonse for boligprosjekt

Bekkestua Hage (Kleivveien Nord) fra Profier er på størrelse med over to fotballbaner og skal få rundt 215 leiligheter.

Bekkestua Hage (Kleivveien Nord) fra Profier er på størrelse med over to fotballbaner og skal få rundt 215 leiligheter.

ILLUSTRASJON: Profier

Det er i flere aviser annonsert salg av leiligheter i Bekkestua Have (Kleivveien). Annonsen inneholder et bilde som viser en liten del av utbyggingen og med overskrift «Bo midt i Bekkestuas nye park». En mer misvisende annonse er det vel ikke mulig å lage.

På bildet kan det riktignok se ut som om leilighetene ligger i en park, men ser et bilde over hele utbyggingsområdet, blir inntrykket et helt annet. Dette bildet som selvfølgelig skulle ha stått i annonsen, viser et mindre grøntområde som blir omkranset av 11 høye boligblokker.

Dette vil neppe gi noen fornemmelse av å bo i en park, men snarere i en drabantby. I annonsen burde det ha stått «Bo i Bekkestuas nye drabantby.

 I en artikkel i Budstikka for en tid tilbake ble det sagt at man ikke ønsker et nytt Løren på Bekkestua. Det er nettopp det vi nå får.

Leilighetene som er lagt ut for salg, har ellers et meget høyt prisnivå, med kvadratmeterpriser fra 110.000 til over 170.000 kroner. 

De reelle byggekostnadene for leilighetsbygg ligger i dag på cirka 35.000 kroner per kvadratmeter. I tillegg kommer tomtekostnadene, men det er ingen tvil om at bygging og salg  gir utbygger enorme fortjenester.

Slik blir det når grådige utbyggere ikke forholder seg til byggekostnadene, men i stedet fastsetter prisen i forhold til hva som er mulig å skvise ut av et allerede overopphetet boligmarked.

Den gigantiske boligutbyggingen på Bekkestua er etter min mening helt feilslått. Det må vi dessverre leve med, så lenge politikerne i Bærum overhodet ikke er villige til å høre på hva innbyggerne i kommunen mener om utbyggingen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.