Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Misforståelser om NRG-U

Skolegründer Roger Elstad.

Foto: TRUDE BLÅSMO

Med referanse til debattinnlegg av Are Herstad, tirsdag 30. juni finner jeg det nødvendig å kommentere flere av hans påstander rundt Norges Realfaggymnas-Ungdomsskole (NRG-U).

1. NRG-U er av Udir godkjent som en profilskole med et «vesentlig annerledes skoletilbud i realfag» enn andre offentlige og private skoler. (Altså, ikke en skole som har «alternativ pedagogikk» - ref. Friskoleloven).

2. NRG-U er en skole for elever med spesiell interesse for matematikk, realfag, programmering og teknologi. En inntakstest i matematikk viser om elevene har denne interessen.

3. Ja, det koster kr. 29.000 for hele skoleåret 2020/2021. Da får elevene et skoleår med 30 prosent flere skoletimer (heldagsskole) enn andre skoler. Denne ekstratiden brukes primært til tverrfaglige elevprosjekter med næringslivet hvor de lærer hvordan realfaglig teori anvendes i praksis. I tillegg blir det godt med egen studietid hvor lærere er til stede. Elevene slipper således hjemmelekser.

Jeg håper dette oppklarer noe av misforståelsen hos Are Herstad.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.