Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Min erfaring med to barn i Steinerskolen

Innsenderen er svært fornøyd med sine erfaringer med å ha barn på Steinerskolen. Her er skolen i Asker.

Foto: INNSENDT

Steinerskolen passer sikkert ikke for alle, men er en fantastisk skole for dem den passer for. Det er selvfølgelig varierende kvalitet og erfaring hos lærere, der som andre steder. 

Men pedagogikken er i særklasse. Mine barn har gått på Steinerskole i Norge og i England og den overgangen gikk fint, samme opplegg. Ett av barna hadde gleden av Markus Lindholm som lærer, og flere av hans kaliber. 

Etter en kunstnerkarriere startet hun universitetsstudier i USA og tok sin BA med A i alle fag. Hun tok senere en Mastergrad ved UIO. Hun forklarte meg hvor mye pedagogikken ved Steinerskolen bidro til hennes resultater ved universitetene. Men man må huske at dialog skole-foreldre-barn må dyrkes, den treklangen er viktig.

Det at man underviser fag i perioder gir en bedre flyt og helhet i faget

Min mening er at de aller fleste som jobber seriøst med stoffet i Steinerskolen, lærer på en måte der kunnskapen sitter «forever»! 

Når man lager sine egne lære/leksebøker med skrift og tegninger/illustrasjoner blir det kvalitet. Det at man underviser fag i perioder gir en bedre flyt og helhet i faget, elevene kan konsentrere seg om samme fag i noen uker om gangen. Jobber man godt klarer man seg bra i alle skoler, men stoffet sitter muligens bedre, og kreativiteten er muligens noe større ved Steinerskolen...

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.