Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Miljøpolitikk som betyr noe

Miljøpolitikken i Bærum vil være realistisk og gjennomførbar, skriver Bærum Frps Jan M. Thalberg jr.

Foto: KNUT BJERKE

De borgerlige partiene er i mål med en flott samarbeidsavtale som vil sikre en solid borgerlig base og politikk de neste fire årene.

En av de tingene som gleder meg aller mest er at vi nå får en realistisk og reell miljøpolitikk i Bærum de neste årene. Nå har vi vært gjennom en lang valgkamp der en svevende og veldig lite substansiell klimapolitikk har blitt forfektet på inn- og utpust, uten at noen egentlig vet hva den innebærer. 

Det har vært en overbudskonkurranse der det ene partiet sier at de vil kutte 50 prosent av utslippene, før det neste overbyr med 80 prosent, for deretter å bli trumfet med 100 prosent av motparten. Jeg har bare ventet på første bud over 150 prosent. Hvordan kuttene skal gjennomføres uten å kjøre samfunnet utfor stupet, vet absolutt ingen. Minst av alt de som er med i budrundene.

Da er det godt å vite at Fremskrittspartiet ikke driver med overbud, men med praktisk, gjennomførbar og virkningsfull miljøpolitikk som faktisk betyr noe for livet til innbyggerne i Bærum.

Der MDG vil stenge oljekranen fordi det brenner i Amazonas, så vil Fremskrittspartiet sette ut flere returstasjoner for glass, metall, klær og farlig avfall.

Der MDG vil ruinere velferdsstaten og gjøre AS Norge til et konkursbo, så vil Fremskrittspartiet at kommunen skal bruke sine økonomiske muskler til å avslutte bruken av både plast og engangsplast for godt.

Der MDG vil stenge av tettsteder og sende næringslivet på gangen, så vil Fremskrittspartiet ha parkeringsplasser med ladepunkter for elbiler og oppfordre til aktivitet og handel.

I tillegg ønsker vi å sikre nedlagte søppelfyllinger, fjerne plast og miljøgifter fra naturen og sikre artsmangfoldet.

God miljøpolitikk betyr mye for Fremskrittspartiet og vi vet at våre velgere er opptatt av miljøet, samtidig som de fremdeles erkjenner at de trenger bilen for å kjøre unger til trening og aktiviteter, de trenger en jobb for å betale regningene sine og de ønsker å dra på ferie dit solen skinner uten å tilbringe den første ferieuken på toget.

Bærums innbyggere kan endelig glede seg over at en realistisk og gjennomførbar miljøpolitikk får prioritering fremover. Det sørger Fremskrittspartiet for.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.