Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mestrene løfter merkevaren Asker

STORT: Seks tøffe finalerunder måtte til før kaptein Anders Bastiansen (i midten, med pokal) kunne samle lagkameratene i midtsirkelen i Askerhallen og slippe Frisk-jubelen løs.

Frisk Askers gull i norgesmesterskapet i ishockey løftet taket i Askerhallen mandag kveld og samtidig den kollektive stoltheten hos titusener av sambygdinger. Også naboene i Bærum representert ved for eksempel Stabæk gleder seg oppriktig og overbragte spontane, hjertelige gratulasjoner.

FRISKS GULLFEST I ASKER SENTRUM: Frisks gullfest i Asker sentrum: – Jeg tror ikke det blir så mye søvn i natt

Vi stiller oss i rekken av beundrere og gratulanter for lagets prestasjon. Norgesmestertittelen gir assosiasjoner til opplevelsen da fotballaget Leicester i England kom nær sagt ut av ingenting og ble mestre i Premier League i 2015-16-sesongen; En slik dramaturgi gjør at lag blir elsket og begivenheter husket langt utenfor den innerste kretsen av hockeyfamilien.

Se bildene fra Frisks gullfeiring 

For ingenting ved starten av den hjemlige hockeysesongen 2018–19 og 5.-plassen i serien tydet på at noe virkelig stort var på gang i Asker. Men så kom sluttspillet. Og et friskt Frisk som ved et trylleslag startet den innbitte kjempingen helt frem til sjette finalekamp og endelig avgjørelse mot storfavoritten Storhamar 15. april 2019. Lagene gjorde det maksimalt spennende.

Overtidsdrama da Frisk Asker sikret sitt første NM-gull på 17 år.

I toppidretten er marginene små, og alle innbyggere forstår at det ligger mange års trening, jevnt høyt nivå, erfaring og tøffe forsakelser bak tittelen. Lagets kaptein, Anders Bastiansen, var som ung spiller med på Slik husker legendene gullkvelden. Siden den gang har han drømt om å få lede an på isen og løfte pokalen igjen sammen med lagkameratene.

Derfor var det et stort øyeblikk da kaptein Bastiansen mottok pokalen i hallen etter en av tidenes mest spennende finaler – men ventet med å løfte seierstrofeet over hodet til hele laget var samlet rundt ham i midtsirkelen – før spillerne slapp jubelen løs sammen med publikum.

FORTSETTER HAN?: Bastiansen har bestemt seg om hockeyfremtiden

Ishockey er kanskje ikke den største idretten i våre områder i antall utøvere; tallet på innbyggere som har deltatt i idretter som fotball, ski, håndball eller friidrett er antagelig større.

Men en idrettsglad befolkning vet for det første å sette pris på andres prestasjoner. Og klubben Frisk Asker er uløselig knyttet til lokal stolthet. Ved bokstavelig talt å ha hjemstedet med i merkevaren, bidrar gode fellesopplevelser som en NM-tittel, til å løfte også merkevaren Asker kommune med positive assosiasjoner.

FRISK-LEGENDE VRAKER BROREN: Frisk-legende vraker broren: – Nå er Dahlberg størst

Alle askerbøringer er kjent med storstuen Askerhallen og kan med rette kjenne litt på stoltheten av å være fra Asker; stedet der man kan se andre lykkes, akkurat nå.

Kommunen kan bruke så mye krefter på omdømmebygging og merkevareheving for bostedet, arbeidsmarkedet og den lokale frivilligheten de måtte besitte: Lite kan måle seg med betydningen av en stor idrettsprestasjon.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.