Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer vold mot barn under korona

– Det blir spennende å følge rettssaken til Mustafa Hasan, og jeg er glad for all den støtte Asker kommune har bidratt med, skriver Liv Nina Mosveen.

– Det blir spennende å følge rettssaken til Mustafa Hasan, og jeg er glad for all den støtte Asker kommune har bidratt med, skriver Liv Nina Mosveen.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er bra at vold i hjemmet blir tatt på alvor generelt, men dette er ikke et problem som kun er knyttet til koronapandemien. 

Barnevernet har et viktig ansvar i oppfølgingen av disse barna, men er det trygt å la barnevernet fortsette å ha et slikt ansvar etter alt som har kommet frem?

Barnevernet har i årevis blitt drevet på en slik måte at Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD) konkluderte (etter Lobben-saken) med at norsk barnevern var dysfunksjonelt. 

Det er nå åtte traumatiserte familier som har vunnet frem i sine saker i Menneskerettsdomstolen i Strasbourg etter at de har kjempet for sin rett i det norske rettsapparatet over mange år. Mange av disse har ikke fått erstatning enda, og over 30 saker står for tur i Menneskerettsdomstolen. 

Hvis vi ikke kan stole på barnevernet, norsk rettsvesen, sakkyndige, advokater, fylkesnemnda og så videre, hvorfor fortsetter vi å putte masse penger inn i dette systemet?

Jeg følger saken om Mustafa Hasan på lik linje med det norske folk som ser denne maktmisbruken der lover og retningslinjer blir brukt alt etter hvilke interesser det kjempes om.

Hvordan kan en nemndleder alene ta en beslutning i en slik sak? 

Hele familien til Mustafa Hasan har blitt splittet, og de fleste som har satt seg inn i denne saken, mener at dette ble gjort på et feil grunnlag i utgangspunktet. 

Det blir spennende å følge rettssaken til Mustafa Hasan, og jeg er glad for all den støtte Asker kommune har bidratt med.

Mange med meg ser og roper høyt om urettmessige fremgangsmåter som splitter familier på grunn av bekymringsmeldinger som sjelden er noe annet enn en misoppfatning. Deretter er mistenkeliggjøringen i gang.

Som NLP-coach/veileder følger jeg opp tre personer som står overfor dette systemet og som utsettes for en eller flere personer med dysfunksjonelle trekk i sin sak. 

Jeg ser at fremgangsmåtene er veldig like sammen med belastningene dette påfører barnet og den av foreldrene som er mistenkeliggjort.

I tillegg er det mange barn som har blitt sterkt traumatisert etter at de har vært i barnevernets omsorg, og flere unge har tatt sitt liv. En familie valgte å flykte fra Norge på grunn av det norske barnevern.

Er det virkelig ikke noen som stiller seg skeptisk til å gi denne institusjonen mer makt og muligheter?

Vi står overfor en svært alvorlig skandale i Norge når det gjelder menneskerettighetsbrudd, og hva er det som skjer? Jo, det dysses ned så godt det lar seg gjøre, politikere får ikke gjort noe og ondskapen eller dumskapen får fortsette mens barn lider.

Med tanke på de barna som blir utsatt gjennom pandemien, så håper jeg i hvert fall at midlene blir øremerket og at sakene blir fulgt opp fremover med lupe.

Norge har en lang vei å gå før det kan kalles et trygt land å bo i for småbarnsfamilier. Med barna i sentrum er det ikke nok å spytte penger i kassa til barnevernet. Jeg håper flest mulig nå får øynene opp for denne galskapen som har foregått så altfor lenge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.