Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer penger til skolene i Bærum

SPØR: - Når Bærum antagelig har landets beste økonomi, hvorfor skal da noen områder være så ekstra dårlige? spør Bjørgulf Claussen fra Rødt Bærum.

Økonomi. På tur den andre vinterdagen i år ser jeg at selv gangveiene er måket og strødd.

Flott, ett av mange eksempler på hvor god den kommunale servicen til Bærum kommune er. Jeg har vært kommunepolitiker i to andre store kommuner, og de nådde ikke Bærum til knærne.

Les også: Forsvarlig styring av Høyre

Så de to Høyre-lederne Bjørn Røtnes og Morten Skauge har helt rett når de skriver i Budstikka 14. november at Bærum kommune drives bra og har en solid økonomi.

Men når Bærum antagelig har landets beste økonomi, hvorfor skal da noen områder være så ekstra dårlige?

Det gjelder for eksempel kommunens tilbud innen psykiatrien, det gjelder frivillige tiltak som greier seg på små kommunale bevilgninger, men som fra nå av skal måtte søke hvert år og leve i uvisse, og det gjelder særlig grunnskolen.

Bevilgningene til skole er lavest blant de 11 store kommunene som vi sammenligner oss med.

Høyre begrunner dette med at vi har de beste resultatene fra normerte prøver.

Det er en dårlig grunn, det betyr ikke at skolene her er bra, alle vet nå at det skyldes det høye utdanningsnivået blant foreldrene.

De som ikke vet det, bør se på den analysen som Statistisk sentralbyrå laget i våres om denne tette sammenhengen.

Dessuten viste Budstikka for et par år siden at de gode skoleresultatene bare gjaldt Østre Bærum. I Vestre Bærum er de omtrent som landsgjennomsnittet.

Alt dette tilsier at kommunens skoler må få en langt større bevilgning i høstens budsjett, nå som de to Høyre-politikerne støtter Rådmannens syn på at «kommunen har en sunn økonomi og et lavt gjeldsnivå».

Skolen må få langt flere lærere, og ingen klasser skal ha mer enn 28 elever.

De to Høyre-politikerne vil øke investeringene til nye skoler, liksom til nye barnehager, sykehjem og ikke minst til nye boliger for utviklingshemmede.

De to skriver at dette skyldes økt folketall. Det er litt i det, men Rådmannen skriver at det først og fremst skyldes troen på at store institusjoner er billigere å drive.

Det vet han knapt noe om. Kolsås sykehjem er allerede lagt ned fordi det er for lite. Vi andre mener bestemt at store institusjoner har en del ulemper.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Mange av oss håper at flertallet i kommunestyret går mot store institusjoner og bevilger mer til driften av skolene når budsjettet behandles 6. desember.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.