Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer penger til Bærum med Arbeiderpartiet

Det betyr noe for Bærum hvem som styrer i Norge. Hadde Arbeiderpartiet styrt, ville Bærum kommune kunne ansatt flere lærere i skolen, helsearbeidere hadde hatt mer tid med våre eldre og flere kunne fått en fast jobb å gå til.

«Kommuneøkonomi» er ikke sexy. Men det er det som bestemmer hvor mange lærere vi har på skolene i Bærum. Om hjemmesykepleien, som jeg jobber i, kan være fem eller ti minutter hos våre besteforeldre. Om vi kan ansette folk fast, så de får bedre lønn, pensjon og muligheter for boliglån, eller om de må ha en usikker hverdag som midlertidig ansatt.

Dessverre er det ikke vi lokalpolitikere som først og fremst bestemmer hvordan kommuneøkonomien ser ut. Vi er avhengige av nasjonale politikere som prioriterer god kommuneøkonomi.

Det som har noe å si er ikke hvor mye penger Bærum får i absolutte kroner, som har økt de siste årene. Det som har noe å si er hvor mye Bærum får sammenlignet med kravene som settes og utviklingen ellers i økonomien. Slik det ser ut nå, får vi ikke nok, og er nødt til å kutte.

Hadde Arbeiderpartiet styrt, hadde ikke alt blitt fryd og gammen med det første. Vi har nettopp gått gjennom et krevende korona-år. Men det hadde hjulpet oss i Bærum betydelig. 

I Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett får Bærum nærmere 70 millioner kroner mer å rutte med. Da kunne vi ansatt flere lærere og møtt lærernormen, som høyrepartiene i Bærum foreslår at vi bevisst skal bryte, selv om de selv har vedtatt den nasjonalt. Vi kunne ansatt flere varme hender i eldreomsorgen. Og flere kunne fått gode, faste jobber, og dermed mer frihet i sine liv. Det betyr noe for friheten til vanlige folk i deres hverdag.

Det betyr noe for oss i Bærum hvem som styrer i Norge.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.