Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer næringsliv

Asker har det beste utgangspunktet for næringsutvikling, skriver Høyre-leder Cecilie Lindgren.
FOTO: PRIVAT

«Lær av Asker», skriver regiondirektør Nina Solli i NHO i Budstikka 19. juni. Hun viser til at Asker kommune er gode på å legge til rette for etablering av næringsliv i kommunen. SSBs rapport for 2018 viser at over halvparten av nye yrkesaktive innbyggere ble ansatt/sysselsatt lokalt – dette er virkelig godt nytt.

Januar 2020 blir vi en ny kommune. Vi blir en unik og mangfoldig kommune med en sentral beliggenhet, ressurser og natur. Men det er for mange som pendler ut av kommunen på jobb, det skaper kø og kork. Flere lokale arbeidsplasser gir flere inntekter. Et aktivt og verdiskapende lokalt næringsliv er i seg selv en kraft for videreutvikling av kommunen. Vi må skape flere lokale kortreiste arbeidsplasser. Høyre vil være en aktiv samarbeidspartner på reisen for å nå målet.

Asker har det beste utgangspunktet for næringsutvikling. Vi har stolte tradisjoner i Asker innen olje og offshore. Dette er teknologiutvikling i verdensklasse – det er intet mindre enn fantastisk og noe som bør omtales oftere. At næringslivet i Asker har tatt denne posisjonen viser et kompetansemiljø som kan løse svært komplekse utfordringer.

Alle de tre kommunene har også sterke tradisjoner for gründerskap, utvikling av virksomheter og et mangfold av næringer. Sammen har vi ledende innovative bedrifter og sterke mentorbedrifter. Ikke minst blir vi en kommune med fantastiske arealressurser med et stort potensial for etablering av ny virksomhet. 

På Asker Høyres næringslivsseminar i april var hovedbudskapet fra næringslivet selv at det må samarbeides mer og at det bør jobbes med klusterdannelser innenfor flere næringer. Vi må skape flere møtepunkter og arenaer for samarbeid og utvikling. Økt samarbeid innenfor bransjer og økt samarbeid med kommune og politikere. 

Arenaer for å finne interessefellesskap og som kan skape verdier. Møtet ga konkrete resultater som vi i Høyre offensivt vil bidra inn i. Jeg tror at vi politikere og næringslivet må være offensive sammen og konkret invitere hjem til Asker og oppsøke bransjearenaer for å tydeliggjøre våre ambisjoner.

Mange av de nye arbeidsplassene vil komme ved entreprenørskap og nyetableringer. Jeg er selv fra en gründerfamilie og har levd tett på hva som skal til for å drive lønnsomt. Gründerskap krever gode ideer, mot og gjennomføringsevne – men støtte på veien gjennom flere møtepunkter lokalt kan bidra til at flere gründere lykkes gjennom kritiske vekstfaser.

I vår prosess med utforming av politikk for de neste fire årene var mange innbyggere tydelige på at de ønsker å arbeide nærmere der de bor.

Valget 9. september er et fremtidsvalg og det er opp til velgerne å åpne døra for innovasjon, økt samarbeid og videreutvikling av Asker. Derfor sier Høyre ved dette valget «Sammen for et bedre Asker», vi kan love at vi skal gjøre vårt for fremme av lokalt næringsliv og Høyre er stolte av å være ombud for næringslivet, også!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.