Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer heltid for et inkluderende arbeidsliv

– Slik inkluderer vi, og ikke ekskluderer, flere i arbeidslivet, skriver fylkesråd Halvard Ingebrigtsen (Ap).

– Slik inkluderer vi, og ikke ekskluderer, flere i arbeidslivet, skriver fylkesråd Halvard Ingebrigtsen (Ap).

Foto: KARL BRAANAAS

I et innlegg i Budstikka mener Venstres Ole Andreas Lilloe-Olsen at Viken fylkeskommunes organisasjonsstrategi har et for ensidig fokus på heltidskultur som hovedregel, og ekskluderer de som av ulike grunner ikke ønsker heltidsstilling.

Både KS og arbeidslivsorganisasjonene sentralt ønsker at det jobbes med å fremme heltidskultur og at antallet heltidsansatte økes. Flere av organisasjonene i Viken har gitt uttrykk for det samme lokalt.

Hovedhensikten med å ha med dette i fylkestingets vedtak er nettopp å vise at dette er en viktig målsetting vi stiller oss bak. Vi skal jobbe for at de som ønsker å arbeide heltid, men som ikke gjør det i dag, kan få muligheten til det.

Slik inkluderer vi, og ikke ekskluderer, flere i arbeidslivet.

Derfor er dette tatt med i Vikens organisasjonsstrategi, som er utviklet gjennom en bred prosess med tillitsvalgte og vernetjeneste.

Så har Lilloe-Olsen selvsagt rett i at heltidsstilling ikke er noe alle ønsker. Men han bommer når han mener vi med vårt vedtak ekskluderer de som ønsker dette. Vi er en stor organisasjon med 11.000 ansatte og like mange ulike behov.

Når vi vet at de aller fleste ønsker en heltidsstilling, vil vi som arbeidsgiver som hovedregel tilby våre nåværende og fremtidige ansatte nettopp dette.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.