Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mer buss i Asker

En fortsatt økning av busstilbudet er avhengig av bedre bussfremkommelighet, skriver Asker Venstre.

En fortsatt økning av busstilbudet er avhengig av bedre bussfremkommelighet, skriver Asker Venstre.

Foto: Karl Braanaas

Ruter overtar busstilbudet i hele Asker. Mange får bedre busstilbud.

Asker bindes bedre sammen – og flere får direktebusser til skole og arbeid. Endelig kommer direktebuss fra Hyggen, Røyken og Slemmestadveien til skolene og arbeidsplassene i Asker sentrum. Endelig kommer direktebuss fra Røyken og Slemmestadveien til arbeidsplasser i Sandvika og langs Ring 3 i Oslo. Slemmestadveien får buss hvert 5. minutt i rush også i mot-rush. Det økte busstilbudet gir mindre bilkø for håndverkere og andre som ikke kan reise kollektivt langs Slemmestadveien. Antall nattbussavganger økes for å gjøre det enklere å komme sikkert og miljøvennlig hjem for unge og glade.

Ruter har hatt en formidabel passasjervekst særlig langs Slemmestadveien. Ruters strategi er da å forsterke denne suksessen med å sette opp enda flere avganger. Ruters oppdrag er å få mest mulig passasjerer ut av hver offentlige krone de får i tilskudd. I tillegg skal Ruter gi et basistilbud i hele sitt ruteområde.

Økningene av busstilbudet hadde ikke vært mulig uten Venstres målrettede kamp for å bedre kollektivtilbudet. Venstre har siden 2013 kjempet inn betydelige midler til kollektivtrafikk gjennom belønningsmidler i statsbudsjettene til Oslo og gamle Akershus.

Venstre har arbeidet målrettet for at Ruter skulle satse like mye på Asker som på Bærum. Asker har nå en økt oppmerksomhet som har kommet Drammensveien, Borgen, Kirkeveien, Nesøya, Bødalen og ikke minst Slemmestadveien til gode. En fortsatt økning av busstilbudet er avhengig av bedre bussfremkommelighet. Da vil ytterligere forbedring av tilbudet i Asker prioriteres av Ruter og Viken.

Venstre vil fortsette å jobbe for et bedre busstilbud i Asker. Det skal være enklere å gjøre miljøvennlige valg i Asker – og mindre kø for dem som må kjøre (el-)bil.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.