Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mentaliteten i Bærum kommune

– Vi har drevet klubben godt med veldig god økonomi og mange norgesmestre i 44 år, skriver innsenderen om Vestre Bærum Tennisklubb. Her fra åpning av nye baner i 2019.

– Vi har drevet klubben godt med veldig god økonomi og mange norgesmestre i 44 år, skriver innsenderen om Vestre Bærum Tennisklubb. Her fra åpning av nye baner i 2019.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg satt og tenkte på mentaliteten i Bærum kommune den gang jeg kom hit på 70-tallet og frem til i dag. Jeg kom fra Oslo og verst av alt på 60/70-tallet – Oslo Vest! 

Jeg drev masse idrett ut fra Ullevål (tennis, bandy, fotball m.m.). Men alpint var på grunn av min mor noe som lå mitt hjerte veldig nært. Nærmeste klubb var Ready. Jeg var med i Ready alpin fra jeg var ni år gammel.

Tidlig i 20-årene ble jeg i 1968 formann i Ready alpin som den gangen var Norges største og beste alpinklubb. Å møte Oslo kommune og fortelle at du trengte treningslokaler og lignende (for eksempel gymsaler på de nærliggende skoler) og eventuell annen støtte, var håpløst. For Oslo Vest var døren stengt, og jeg fikk nesten aldri noen svar. Skulle noe støttes, ville Arbeiderpartiet i Oslo at pengene måtte gå østover i byen.

Så traff jeg en Bærums-jente fra Fossum IF. Jeg ble hovedtrener i klubben og kom i kontakt med Bærum kommune. Fossum IF var på den tiden også en av de beste alpinklubbene i landet. Med masse ideer ble jeg møtt med åpne dører. Fra Oslo Vest til Bærum var som å komme fra total mørke til rene himmelen.

Så flyttet jeg lenger ut – til Rykkinn. Der ville en ildsjel (Trinelise Dysthe) starte tennisklubb. Siden Jon-Erik Ross og jeg selv bodde på Rykkinn og var kjente innenfor Tennis-Norge på den tiden, ble vi forgrunnsfigurer da Rykkinn Tennisklubb ble startet i 1976. Jon-Erik flyttet til Snarøya, og jeg sto igjen som formann de neste seks årene.

Det å starte opp og drive en tennisklubb som var sterkt voksende, var i disse årene et kjempesamarbeid mellom klubben og Bærum kommune. Det ble seks tennisbaner, to barnetennisbaner, boblehall over to baner, klubbhus og et veldig godt klubbmiljø.

Vi hadde noen mennesker i Bærum kommune den gangen som det var gøy å samarbeide med. Jeg husker navn som Egil Frøystad – han var «big boss». Så var det Harry Nesset som alltid smilte og Svein Almedal som grep fatt i sakene. Trond Thune var den trauste politikeren som aldri sa nei hvis vi kom med noen gode forslag. Jeg tok det som en selvfølge at forskjellen mellom Oslo og Bærum var at Arbeiderpartiet styrte i Oslo og Høyre styrte i Bærum.

Men nå stiller jeg tiden noen år fremover. Nærmere bestemt 2019/2020. Jeg er stadig en sentral person i Vestre Bærum Tennisklubb. Vi har drevet klubben godt med veldig god økonomi og mange norgesmestre i 44 år.

Jeg har selv hånd om et par saker med Bærum kommune. Men hva møter jeg nå? Jeg føler jeg er tilbake til Oslo på 70-tallet. Er Arbeiderpartiet kommet på banen? Nei – det er Høyre som styrer – men menneskene er ikke lenger de samme. De som jobber der, er blitt «skyvere» – folk som ikke griper fatt i sakene. Jeg tror denne mentaliteten i vår kommune vil gi opposisjonen en kjempemulighet (akkurat slik Høyre vippet Arbeiderpartiet fra makten i Oslo i 1976).

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.