Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Meningsløst forslag om skolebibliotek

GIR STØTTE: - Skolebibliotekarer med sin spesialkompetanse kan utgjøre en stor forskjell på mange områder, skriver tidligere stortingsrepresentant Borghild Tenden, styremedlem i Bærum biblioteks venner.

All ære til Vilma Lødøen og Solveig Michaelsen Allum ved Høvik Verk skole. I et innlegg i Budstikka fredag 26. oktober engasjerer de seg i kampen mot forslaget i handlingsprogrammet for 2019–2022 om nedlegging av skolebibliotekene i Bærum kommune.

Nedleggelse av denne tjenesten for elevene i vår stadig mer digitaliserte verden er meningsløs og korttenkt.

Les også: Bibliotekarer må ikke forsvinne

Les også: Kuttfare for skolebibliotekene

Skolebibliotekene bør heller oppgraderes og integreres mer i undervisningen.

På min nåværende arbeidsplass ved Universitetet i Sørøst-Norge skjer nettopp dette, biblioteket integreres mer og mer i undervisningen.

Skolebibliotekarer med sin spesialkompetanse kan utgjøre en stor forskjell på mange områder.

Det må ikke bli slik at det enten er bøker eller nettbrett og internett. Vi må legge til rette for begge deler, og der er biblioteket avgjørende viktig.

Bibliotekene med sine bibliotekarer har en kompetanse som bør styrkes, ikke svekkes. Skolebibliotekene er et sted hvor elever kan trekke seg litt tilbake for å finne arbeidsro i en hektisk skolehverdag og få hjelp til å kvalitetssikre kunnskaper.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg har tillit til at de politiske partiene i Bærum ser at forslaget om å redusere skolebibliotekenes aktivitet er feil vei å gå.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.