Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Men er Bærum Bærum?

– Det er svært store forskjeller mellom øst og vest i kommunen, skriver Stein Stugu, her på Eineåsen på Rykkinn.

– Det er svært store forskjeller mellom øst og vest i kommunen, skriver Stein Stugu, her på Eineåsen på Rykkinn.

FOTO: PRIVAT

I forlengelse av diskusjonen om vaksine og Bærum (som viste seg å være basert på dårlig kommunikasjon fra Bærum kommune) snakkes det om Bærum som om Bærum er én ting.

Det er ikke sant og er omtrent like meningsløst som å snakke om at hele Oslo er det samme uten å se på de store forskjellene mellom Oslos bydeler.

Slike ulikheter har vi i Bærum også. Både mellom kommunens deler og i Bærum som helhet.

Bærum er nå den kommunen i landet som har størst inntektsforskjeller, større enn Oslo. Dette gir også store geografiske utslag. Det er svært store forskjeller mellom øst og vest i kommunen. Østre Bærum har mer til felles med Oslo Vest enn med Bærum Vest.

Store deler av Østre Bærum har også i hele min levetid (68 år) fått en systematisk mer ensidig befolkningssammensetning enn det var. Litt sleivete sagt fra mangfold til enfold. 

Dette ikke ment som kritikk av noen personer, men er et uttrykk for en uheldig utvikling. Noe de fleste av mine naboer på Stabekk, uavhengig av egen økonomi, gir uttrykk for er enig om at er synd.

Når en da diskuterer B(l)ærum, slik man gjorde det på Dagsnytt 18 mandag 29. mars, snakker man bare om at det er noen få som oppfører seg slik at de bygger opp om ideen om Blærum.

Man burde i det minste også snakke om de underliggende og voksende klasseforskjellene i kommunen. For ikke å snakke om de voksende forskjellene mellom Bærum Øst/Oslo Vest og resten av landet.

Dette er jo det virkelige problemet, ikke at noen få alltid gjør dumme ting som kan bekrefte mer eller mindre godt begrunnende fordommer.

Helt til slutt. Bærum har nesten 130.000 innbyggere og er Norges femte mest folkerike. Ser vi kommunen under ett, er arbeiderklassens andel av befolkningen trolig over 50 prosent også her. Mindre enn i resten av landet, men likevel et flertall av kommunens innbyggere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.