Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mellom bakker og bekker i Bærum

Suzanne Five, Bærum Høyre.

FOTO: PRIVAT

I sommer har det blitt mange kortreiste og flotte naturopplevelser i Bærum. Vandringer på tvers av bakker og åser – opp og ned trapper mellom husrekker og hoppbakker, langs vann, elvedrag og utsiktspunkter – mellom markagrensen og sjøen, der bæringene bor.

Utsikten fra Ramsåsen er imponerende. Vandring langs Lysakerelven og Øverlandsbekken gir en følelse av å være i jungelen. Gamle og unge trær, jorder, flora og fauna – det er vakkert. Helleristningene ved Dalbo gård og bygdeborgene minner oss om at det har bodd mennesker i Bærum i mange år. 

Det er også mulig å gå nesten i rett luftlinje fra Østerås til Fornebu ved å benytte gangveier, trapper og små veier.

Takket være fremsynte politikere som har gått før oss, har Bærum kommune i dag en variert natur med grønne landskaper og varierte bomiljøer. Det er sammenhengende grønne strukturer, og forbindelser mot sjø, elvedrag og marka. 

Bærum Høyre vil gjennom sin klima- og arealpolitikk bidra til å bevare Bærums særpreg. Vi vil bevare Bærums identitet med kulturmiljøer, rekreasjonsområder og grønne lunger innenfor byggesonen samt løkkene og skogholt i nærmiljøene. Vi vil sikre og utvikle adkomsten til marka og sjøen. 

Dette fordrer at man balanserer hensynet mellom behovet for vekst og vern både i klima- og i arealpolitikken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.