Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

MDG vil ofre Høvik

Alle visjoner, planer og strategier som innbyggerne på Høvik har samarbeidet med Bærum kommune om kan bare legges i skuffen med MDGs politikk, skriver varaordfører Udnes.

Foto: EVA GROVEN

Alle visjoner for Høvik som innbyggerne har samarbeidet med Bærum kommune om kan legges i skuffen med MDGs politikk.

I to debatter forleden diskuterte kommunestyret ny E18 gjennom Asker og Bærum. Den første saken gjaldt utbyggingsavtalen med Obos om Fornebu, og om denne skulle utsettes eller ikke pga. usikkerheten om ny E18. Den andre saken gjaldt en generell interpellasjon om ny E18 Vestkorridoren.

Gjennom disse to debattene kom MDGs synspunkter på ny E18 og utviklingen av Bærum dessverre enda tydeligere frem enn tidligere. I saken om utbyggingsavtalen med Obos sa MDGs gruppeleder Hans Rugset følgende (sitat):

  • Vi er imot å utsette saken (utbyggingsavtalen med Obos).
  • Vi i MDG støtter bygging av Vestre lenke (til Fornebu). Noe annet ville være merkelig, siden vi også stemte for KDP3 slik den ble vedtatt.
  • Vi anser det fullt mulig å bygge Vestre lenke uten å bygge en helt ny E18.
  • Dersom det ikke skulle bli bygget en ny E18, må vi snarest mulig få satt i gang byggingen av Vestre lenke, slik at vi kan komme i gang med utviklingen på Fornebu.
  • Vi kan ikke avlyse hele Fornebu-prosjektet av den grunn.

I interpellasjonsdebatten om ny E18 sa Rugset følgende (sitat):

  • Høvik er ikke et kollektivknutepunkt.
  • Det er i strid med byvekstavtalen å bygge mange boliger på Høvik. Fornebu og Sandvika er prioritert.
  • Støysonene på dagens E18 kan reduseres ved lavere fartsgrense og forsterkede tiltak mot støy. Vi må tenke helt nytt om E18.

Med MDG i Bærum blir det altså full utbygging på Fornebu, i henhold til KDP3. Men det blir ingen ny E18 under bakken forbi Høvik, og heller ingen ny byutvikling her. Den økte trafikkbelastningen Fornebu-utbyggingen medfører, skal belastes Høvik-området slik det ligger der i dag.

Alle visjoner, planer og strategier som innbyggerne på Høvik har samarbeidet med Bærum kommune om kan bare legges i skuffen med MDGs politikk. Titalls velmøter i Fagerstrand, Høvik og Høvik Verk velforeninger, der jeg selv har opplevd det glødende engasjementet, er bortkastet. Alle medvirkningsmøter og seminarer i menighetshuset på Høvik om en ny, spennende og bedre fremtid for unge og gamle i dette lokalsamfunnet er forgjeves, dersom MDG får viljen sin. Skoleelever, yrkesaktive og eldre, et tverrsnitt av Bærum befolkning, har deltatt i dette utviklingsarbeidet.

I stedet skal beboerne fortsatt leve med en skrekkens vei som deler lokalsamfunnet brutalt i to, med miljøbelastninger som farger hele Høvik med rød støysone og uten mulighet for ny og miljøvennlig byutvikling. Samtidig vil MDG bygge 11.000 nye boliger på Fornebu, som vil forsterke miljøbelastningene på Høvik ytterligere.

Slik er virkelighetens verden i et parti som på papiret kaller seg et miljøparti.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.