Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

MDG setter seg selv sjakk matt

– Hvis de største kommunene i landet gjør som MDG vil i Asker, vil medborgere, og norsk økonomi, bli utsatt for belastninger som får koronatiltakene til å fremstå som et barneskirenn, skriver Jørgen Grønneberg.

– Hvis de største kommunene i landet gjør som MDG vil i Asker, vil medborgere, og norsk økonomi, bli utsatt for belastninger som får koronatiltakene til å fremstå som et barneskirenn, skriver Jørgen Grønneberg.

Foto: JAVED PARSA

Ett av svarene på boktittelen er at MDG ikke kan løse klimakrisen. Hanne Lisa Matt, MDG i Asker, underbygger dette med all ønskelig tydelighet i et innlegg under overskriften «Store ord er ikke nok».

Hennes innlegg inneholder 14 punkter om hva MDG vil i «klimakommunen Asker»; «ingen ord» om hvilke kostnader tiltakene er forbundet med. Ikke ett eneste ord.

Hvis de største kommunene i landet gjør som MDG vil i Asker, «redusere klimagassutslippene med 80 prosent innen 2030 sammenlignet med 2009-nivået», vil medborgere, og norsk økonomi, bli utsatt for belastninger som får koronatiltakene til å fremstå som et barneskirenn.

Det vil i realiteten sette landet ute av stand til å betale regningene for levere på de utslippsmålene vi har forpliktet oss til med i henhold til Parisavtalen.

Denne form for politisk uansvarlighet er ikke uventet fra den delen av MDG som mener at venstreorienterte ideologier er best egnet til å løse klimakrisen, altså oppnå karbonnøytralitet innen 2050.

MDGs prinsipprogram setter partiet på sidelinjen i klimasaken når det hevdes at ««økonomien må underordnes sunne økologiske prinsipp», hva det nå måtte bety.

I tråd med dette foreslås det i MDGs partiprogram en utfasing av Norges utvinning av olje og gass innen 2035. Riktig som det påpekes, at «dette er revolusjonerende». Det setter MDG i bås med andre partier på venstresiden, så som Rødt, som er bygger på en ideologi som vil at alle skal behandles likt, så likt at alle blir like ulykkelige.

En bærekraftig klimapolitikk som kan levere, tar sitt utgangspunkt i ansvarlige mål og «høster først de mest lavthengende fruktene». 

Det innebærer først å velge det rimeligste og minst belastende tiltaket, og så det neste og det neste inntil målet er nådd. Dette kalles prioritering; åpenbart et fremmedord hos venstresiden i MDG.

Dette forklarer mye av årsaken til at partiet ble avvist som samarbeidspartner i Asker, avvises som samarbeidsparti i en mulig Ap/Sp-ledet regjering og av 96 prosent av velgerne «hvis det var valg i dag».

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.