Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

MDG med frekkhetens nådegave

– Stort frekkere går det ikke an å bli, skriver Morten Skauge, som er gruppeleder i Bærum Høyre.

– Stort frekkere går det ikke an å bli, skriver Morten Skauge, som er gruppeleder i Bærum Høyre.

Foto: TRINE JØDAL

MDGs gruppeleder i Bærum, Hans Rugset, angriper i Budstikka 24. mars ordfører Lisbeth H. Krog for å svikte i arbeidet med ny E18 forbi Sandvika. Stort frekkere går det ikke an å bli.

MDG har kalt ny E18 Vestkorridoren for «tidenes miljøsvik» og «en klima- og miljøkatastrofe».

Det rødgrønne byrådet i Oslo, med miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg i spissen, gjorde det de kunne for å stikke kjepper i hjulene for prosjektet da Oslopakke 3 skulle reforhandles. 

I Viken valgte MDG å trekke seg ut av fylkesrådet som en direkte konsekvens av flertallets beslutning om å støtte utbygging av E18 vest for hovedstaden.

Spørsmålet om hva slags veiløsning som kommer forbi Sandvika når E18 legges under bakken, er uavklart. Bærum kommune har vært tydelige på at det er ønskelig å rive dagens motorveibro og at også en ny lokalveivei i størst mulig grad bør legges i tunnel. 

Statens vegvesens svar har så langt vært at en slik løsning ikke er en del av prosjektet og at kommunens foretrukne løsning forutsetter ny finansiering.

Planarbeidet for E18-etappen fra Ramstadsletta til Nesbru har akkurat startet, det vil si at det er nå beslutningene om fremtidige veivalg skal gjøres. 

En åpning av Sandvikas sjøfront mot fjorden representerer enorme verdier, både når det gjelder nærings- og boligutvikling, rekreasjonsmuligheter og miljø- og naturkvaliteter.

Høyre vil arbeide overfor beslutningstagere på alle nivåer for en løsning som blir best mulig for næringslivet, Bærums innbyggere og utviklingen av Sandvika som by. MDG er naturligvis velkommen til å bidra, fremfor å dyrke billig utspillspolitikk og på den måten undergrave muligheten for å lykkes.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.