Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Matservering i barnehagene i Bærum

VIL UTJEVNE: - Felles matservering i barnehagen utjevner forskjeller, skriver Marianne Rieber-Mohn (Ap), medlem av Bærum kommunestyre og formannskap.
VIL UTJEVNE: - Felles matservering i barnehagen utjevner forskjeller, skriver Marianne Rieber-Mohn (Ap), medlem av Bærum kommunestyre og formannskap.

Oppvekst. Foreldre ønsker matservering i barnehagen. Det kom frem i en brukerundersøkelse Bærum kommune har foretatt blant småbarnsforeldre.

For at alle familier skal kunne være med, foreslo Ap i budsjettet for neste år at det skal avsettes penger slik at også familier med svak økonomi kan delta i felles bespisning.

Les også: Sunn mat i barnehagene

Les også: Fikk ministerbesøk (uten matpakke) til skolematen

Mat dekkes ikke av oppholdsbetalingen, men er en ekstra utgift for foreldrene. For noen familier kan det bli for dyrt.

Foreldreutvalget i hver barnehage bestemmer om, og på hvilket nivå, det skal serveres mat. Jeg tror det vil være bra for flere kommunale barnehager å servere mat. Det er foreldrene som vet hvor skoen trykker, og som må bestemme.

Hver generasjon velger sine løsninger ut fra sin situasjon. Det må vi som politikere respektere.

Det er en tid som kalles ulvetiden. Det er tiden fra barna blir hentet i barnehagen, til middagen står på bordet hjemme.

Barna er slitne og sultne, det samme er de voksne. Det er ikke nødvendigvis den beste tiden på døgnet.

Når barna har fått mat i barnehagen, er de mindre sultne når de kommer hjem. Det kan være nok med en brødskive fremfor middag med en gang. Det letter hverdagen.

Felles matservering i barnehagen utjevner forskjeller. Barna sitter rundt samme bord og spiser den samme maten i fellesskap, i stedet for med hver sin matboks med svært varierende innhold.

Ap foreslo å støtte subsidiert mat i barnehagene i fire år for familier med svak økonomi. Dette fikk vi ikke flertall for.

Som nest beste løsning valgte vi å støtte posisjonens opplegg med støtte til mat i et halvt år. Så skal ordningen evalueres.

La oss håpe dette er en god begynnelse på mer mat i barnehagene.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

For å redusere utenforskap hos barn gikk Ap også imot flertallets forslag om å øke foreldrebetalingen i SFO.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.