Svar om Askers matavfall

MINDRE: -  I 2016 vedtok kommunestyret i Asker at matsvinnet skal reduseres med 30 prosent innen 2025, og vi er på riktig vei mot å nå dette målet, skriver innsenderen.

MINDRE: - I 2016 vedtok kommunestyret i Asker at matsvinnet skal reduseres med 30 prosent innen 2025, og vi er på riktig vei mot å nå dette målet, skriver innsenderen. Foto:

Av

Vi viser til leserinnlegg 7. februar med overskrift «For mye matavfall i Asker?» der det stilles spørsmål om Askers matavfall.

DEL

Matavfall kan deles opp i to underkategorier. Vi skiller mellom «nyttbart matavfall» og «ikke-nyttbart matavfall».

Les også: For mye matavfall i Asker?

Nyttbart matavfall som går i søpla, er matsvinn – altså mat som på et eller annet tidspunkt kunne vært spist tidligere. Eksempler på matsvinn er måltidsrester, brød og bakervarer, frukt og grønt.

Ikke-nyttbart matavfall er skrell, skall, benrester, kaffegrut og lignende.

Det er mengden matsvinn vi ønsker å redusere. I 2016 vedtok kommunestyret i Asker at matsvinnet skal reduseres med 30 prosent innen 2025, og vi er på riktig vei mot å nå dette målet.

Cirka én gang i året gjennomfører vi analyser av avfallet (plukkanalyse).

Da går vi igjennom et representativt utvalg av avfallet fra ulike områder i kommunen og sjekker hva avfallet består av. Avfallet blir sortert i ulike kategorier.

Informasjonen vi får gjennom slike analyser er verdifull og nyttig for arbeidet vi gjør.

Ved å gjøre det jevnlig kan vi se endringer over tid, og om vi er på riktig vei for å nå målene som er satt.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Vi bruker ikke store ressurser til slike enkle analyser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags