Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mat banen, ikke bilen

Vi må få gode matebusser fra Bærums Verk og Lommedalen, skriver Sigrid Bradley.

Det er en kjent sak at kapasiteten på de to veiene ut fra Bærums Verk og Lommedalen er nådd. Vi er mange som skal til byen for å jobbe. Vi skal til ulike plasser spredt utover den store hovedstaden. Vi har i utgangspunktet kun to realistiske kollektive alternativer. 150 bussen fra Gullhaug til sentrum, eller buss til Sandvika og tog innover.

Det er svært mange som skal til destinasjoner hvor å benytte banen hadde vært langt mer hensiktsmessig. Å søke på Ruters hjemmesider etter reise kan være en interessant øvelse. 

Fra Gullhaug til Gjettum mener Ruter at beste alternativ er å ta bussen til Bekkestua, for så å ta banen tilbake. Reisen tar over en halvtime. Skal man helt til Mortensrud foreslås også overgang ved Bekkestua begge veier, med en ventetid på 10 minutter. Lang ifra praktisk på en bane med avgang hvert kvarter. I begge tilfeller tar det langt lengre tid enn å enten ta bilen til Kolsås, eller kjøre hele veien. Logisk nok velger mange derfor bil.

Innfartsparkeringene er fulle alle hverdager. Det er en klar indikator på at om buss til banen var et alternativ, ville flere kunne la være å bruke bilen helt inn. Skikkelige matebusser er sådant et godt tiltak for å redusere bilbruk, da det vil gjøre kollektivt praktisk og effektivt for langt flere.

Bærum Frp ønsker å etablere gode matebusser fra Verket og dalen. Det er et positivt miljøtiltak i nærmiljøet vårt.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.