MDG sier nei til elsykler på stiene

ELSYKKEL: MDG i Bærum sier nei til elsykling på stier i marka.

ELSYKKEL: MDG i Bærum sier nei til elsykling på stier i marka. Foto:

Av

Vi må ta stilling til om elsykler på stiene i marka i Bærum kommune skal forbys.

DEL

LeserbrevSaken skal behandles i hovedutvalget for miljø, idrett og kultur 11. april.

At elsykler kan tillates på grusveiene i marka er de fleste enige om. Uenigheten nå gjelder stiene i naturen som ikke er gruslagt.

Vi i De Grønne ser flere argumenter mot å tillate elsykler enn for. Det blir trolig flere sykler på stiene, og dermed mer slitasje. Noen steder kan stiene bli mer gjørmete. Det kan bli flere konflikter mellom gående og syklister, og elsykler kan lettere nå enda lenger inn i stinettet enn vanlige sykler på grunn av elmotoren.

Les også: Ikke mobb kameraten min (bare fordi han elsykler)

I Oslo har byrådet nylig besluttet å gå inn for å forby elsykler på stiene. Det vil by på problemer å skulle ha forskjellige regler i marka som i dag deles mellom blant andre Oslo og Bærum.

Å sette opp skilter og annen informasjon lar seg gjøre, men det er mange små stier som krysser kommunegrensene, og det er ikke lett å orientere seg ut fra kommunegrensene når man er på tur i marka.

Høringsinnspillene fra både friluftsorganisasjoner og grunneiere har også vært bortimot entydig negative, og det er noe vi i MDG lytter til.

Oslo og Omland Friluftsråd: Nei til elsykler på sti

Det avgjørende for oss i De Grønne er likevel den virkningen slik motorisert ferdsel på stiene vil ha på den sårbare naturen på og rundt stiene. Vår oppfatning er at «føre var»-prinsippet bør gjelde, slik at vi ikke påfører naturen mer skade enn nødvendig.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags