Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Manglende samfunnsånd

– Jeg meldte meg øyeblikkelig som vikar, skriver Harald Skjønsberg (69), tidligere blant annet rektor på Solvang ungdomsskole i Asker.

– Jeg meldte meg øyeblikkelig som vikar, skriver Harald Skjønsberg (69), tidligere blant annet rektor på Solvang ungdomsskole i Asker.

Foto: Joakim S. Enger

Det var forstemmende å lese Budstikkas intervju med Marit Hernæs, leder for pensjonistene i Utdanningsforbundet i Bærum, fredag 14. januar. 

I en situasjon hvor skolene kneler, hvor man noen ganger har måttet sende hjem elever på grunn av mangel på personell, og hvor elevene generelt har fått mangelfull undervisning på grunn av pandemien, benytter hun anledningen – ikke til å be pensjonistene stille opp som vikarer i en presset situasjon – men det motsatte.

Kommunene har kommet lærerpensjonister i møte ved å tilby oss full lønn og null trekk i pensjon dersom vi melder oss som vikarer. 

Og på hjemmesidene sine oppfordrer Bærum kommune pensjonistene til å melde seg. 

Det må selvsagt være opp til hver enkelt å vurdere om man kan, vil og orker. Men å si at dette er å bomme helt, og med stolthet erklære at man heller vil legge puslespill, vitner om dårlig samfunnsånd. 

Som tidligere lærer og rektor følte jeg meg pinlig berørt og meldte meg øyeblikkelig som vikar.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.