Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Manglende preparering av skiløype i helgene

– Hva slags beslutning er dette? spør innsenderen etter at det på Lommedalens vels Facebook-side er blitt omtalt manglende preparering i helgen av den populære løypa fra Bykrysset til Tverrelva og videre mot Løvlia.

– Hva slags beslutning er dette? spør innsenderen etter at det på Lommedalens vels Facebook-side er blitt omtalt manglende preparering i helgen av den populære løypa fra Bykrysset til Tverrelva og videre mot Løvlia.

Foto: KARL BRAANAAS

Det er fortsatt svært gode snøforhold i marka, men Bærum kommune ønsker ikke å preparere skiløypene i helgene. 

Den populære løypa i Lommedalen fra Bykrysset til Løvlia er en av Bærums mest benyttede skiløyper, men kommunen har besluttet at denne løypen ikke lenger skal prepareres i helgene (ifølge det som står på Facebook-siden til Lommedalens vel). 

Hva slags beslutning er dette? I disse tider der epidemien herjer og folks sosiale samvær er begrenset, er det desto viktigere å legge til rette for at alle som vil kan komme seg ut i naturen. 

Preparering av skiløyper i nærmiljøet er dermed svært viktig. 

Det er vanskelig å skjønne hva som ligger til grunn for beslutningen om å ikke preparere løypene i helgene. 

Dersom dette er et spørsmål om økonomi, så bør administrasjonen i kommunen vurdere kommunens økonomi i et makroperspektiv der innbyggernes fysiske og psykiske helsegevinster ved skiturer i all sannsynlighet overstiger selve kostnadene ved løypekjøring i helgene. 

Dersom kommunen likevel ikke ønsker å preparere løypenettet i helgene, så bør man inngå et samarbeid med Skiforeningen slik at disse populære løypene blir preparert.

Svar fra Bærum kommune:

I gjeldende område har Bærum kommune ansvaret fra By til Kampevaddammen (cirka 13 km) og samarbeider med Skiforeningen om løypa fra Kampevaddammen til Løvlia (cirka 4 km). Denne delen av løypenettet har vært tung å drifte i vinter med toppbrekk og trær over løypa.

Preppemannskapene i Bærum kommune og Skiforeningen har stått på for å holde løypene åpne.

Det er preppet fra By til Løvlia hver helg siden nyttår, av Bærum kommune. Bortsett fra uke 53 hvor det ikke var mulig å komme lenger enn til elven ved Monsebråten.

Føret avgjør om vi prepper én eller to ganger i helgen, men vi prøver å holde oss til én. Ideelt er at det preppes i arbeidstiden på fredag og natt til søndag, men dette er væravhengig.

Christian Strandenæs, tjenesteleder for natur, idrett og veidrift, Bærum kommune

(Setningen «Skiforeningen kjører i ukedagene, og Bærum kommune i helgene.» var med i kommunens opprinnelige svar, men er fjernet etter ny beskjed fra kommunens tjenesteleder. Red.)

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.