Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Manglende kulturforståelse i Bærum kulturråd

FORNEBU: Nina Grøholt og Even Trygve Hansen fra Bærum Kulturråd på tomten ved Fornebu S der rådet mener det bør bygges kultursenter og ikke kirke. – Man kaller seg kulturråd, men mangler fullstendig forståelse for kirkens betydning og plass i kulturlivet, skriver innsenderen.

Man kaller seg kulturråd, men mangler fullstendig forståelse for kirkens betydning og plass i kulturlivet.

Det er avsatt tomt til kirke med et vidt kulturliv på Fornebu. Kulturrådet vil ha Fornebu-tomten for seg selv og vil ikke ha plass til kirken.

Les også: Vil flytte Fornebu-kirke for å gi plass til kulturhus

Les også: En møteplass for alle

Sognepresten for området mener det er rom for både kirke- og kulturelle aktiviteter ved Fornebu S.

Det vil bli avsatt 30 millioner kroner i 2022 til «flerbrukshus» – en bygning med naturlig kirkerom på Fornebu S.

Det er politikerflertallet i hovedutvalg for miljø, idrett og kultur som skjønner betydningen av et felles sted å virke, og bevilget nevnte sum i sitt siste møte.

Her er kulturforståelsen reell og viser at all kultur vi i dag kan formidle, har sitt utgangspunkt i kirke og lokaliseringen til kirkebygget så lenge vi har vært et organisert samfunn.

Kirke og kirkebakke var det stedet alle søkte til helt siden kristendommens innføring og veien gikk om vår lutherske kirke og videre frem til dagens miljø.

Kirken var og er tidligere og i dag, hele folkets samlingssted.

Kirke og folket er grunnlaget for alt kulturliv i dag. Den kristne kulturarv danner det nødvendige incitamentet for dagens kultur.

Det nevnes at området vil bli et samfunn for 30.000 mennesker; det er alt i samfunnet flere skoler, da må det etter folketallet også være plass til flere kirker.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Kulturkirken Grinilund (fra 1. desember Eiksmarka kirke) er et meget godt eksempel på en kirke hvor kulturlivet hører hjemme.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.