Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Manglende henting av hageavfall

– Jeg skjønner ikke at Renova ikke har benyttet seg av foreninger og musikkorps, skriver innsenderen. I krysset Gjettumkollen – Lubberudstien er hageavfallet fortsatt ikke hentet.

– Jeg skjønner ikke at Renova ikke har benyttet seg av foreninger og musikkorps, skriver innsenderen. I krysset Gjettumkollen – Lubberudstien er hageavfallet fortsatt ikke hentet.

Foto: NILS JOHAN DAHL

Budstikka hadde 14. mai en avslørende artikkel om Renova som heller ikke i år ville bli ferdig med innhenting av hageavfall innen 17. mai. 

Artikkelen viste til et velstyre som arbeidet gratis for Renova for å samle inn hageavfallet. Velforeninger har dermed vist at dette er «enkelt» arbeid, noe som også er årsaken til at man ikke får inn polsk arbeidskraft som Renova sa var helt nødvendig.

Korona har gjort at dugnader for idrettslag og musikkorps er blitt så å si eliminert, og inntekter til musikkinstrumenter har dermed helt tørket ut.

Lørdag 26. juni ble det som nå hadde blitt tørre brannbomber, samlet inn med arbeidskraft med helgetillegg her i Caroline Øverlands vei. Jeg skjønner ikke at Renova ikke har benyttet seg av foreninger og musikkorps i Bærum til å hjelpe i en slik ekstraordinær situasjon. De vil nok alle ha tatt jobben med helgetillegg.

Renova ville ha opparbeidet en velfortjent goodwill med en slik løsning. Nå vil de dra med seg badwill i år fremover. Budstikka vil sikkert finne frem til kontrakten Renova har med kommunen.

Rovkapitalist er et uttrykk brukt av president Obama og er en betegnelse på bedrifter som har en slik markedsmakt at de kan se bort fra service til kundene, men kun bry seg om å maksimere egen fortjeneste. Renova passer fint inn i denne definisjonen.

En annen rovkapitalist er det japansk eide parkeringsfirma som drifter parkeringen på Bærum sykehus.

Man er vanligvis vant med at partier viser handlingskraft i valgår, men det skjer ikke i Bærum.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.