Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mangel på trafikkvett

Artikkelforfatteren er bekymret over manglende trafikkvett av både bilister, syklister og gående.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg håper at jeg ikke blir oppfattet som en «gammel sur gubbe»! Bor i Grønsundveien (i 35 år) og er dypt bekymret over mangel på trafikkvett som utøves av: skolebarn, eldre og yngre beboere, mammaer og pappaer med barnevogn, 3–4 åringer alene på sykkel, og folk som bor i området (blindvei) som kjører langt over fartsgrensen på 30 km/t. 

I de siste årene har det tatt helt av, og jeg kjører i ca. 10 km/t for å unngå å skade noen. Her finnes ikke fortau, de aller fleste som sykler tar letteste bane, venstre side, midt i gaten og veksler frem og tilbake uten noen plan, eller kontroll. De fleste som ferdes går oftere med trafikken i ryggen (feil side) og 90 prosent ser ned på mobilen. 

Jeg er sikker på at Budstikkas journalister er klar over denne trenden. Ingen trafikkunnskap fra skolen slik det var for en del år siden. «Voksne»personer er på samme nivå som sine barn, noen ganger verre, og da vet ikke barn og ungdom bedere.

Mitt håp er at skole, foreldre, kommunen, politikere og trafikkpoliti med flere kan ta et grep for å redusere «kunnskapsløs» sløvhet farlig mobilavhengelighet som stadig øker i omfang hos en skremmende stor andel av «folk flest» i trafikken!

En sjekk i Grønsundveien i høst når folk skal på jobb/skole og når de returnerer fra skole og jobb, vil helt sikkert gi mange skremmende opplevelser.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.