Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mange lider i dagens russetid

– Jeg håper snart våre politikere klarer å gjøre noe med dette, skriver innsenderen om russefeiringen.

– Jeg håper snart våre politikere klarer å gjøre noe med dette, skriver innsenderen om russefeiringen.

Foto: TRINE JØDAL

Etter å ha lest i Budstikka 29. april om det stakkars ekteparet nær E18, som får hele våren ødelagt av høyt russestøy på busser, synes jeg også synd på russen, som ifølge en russepresident (som ikke er på buss selv) ikke har noe sted å være sammen ute og derfor må rulle frem og tilbake på E18 om natten, med utstyr for å beskytte hørselen, for bassen er viktig fordi det setter dem nesten i transe, som man kjenner sterkt på kroppen. 

Være sammen om hva, spør jeg. Blir det ikke bare et introvert stunt, som i grunnen er svært usosialt? Vil de huske noe særlig av dette i ettertid? 

Derfor heier jeg på de mange fornuftige russeungdommene som skjønner at dette ikke gir den gode sosiale feiringen, som de vil se tilbake på med glede, som for eksempel et morsomt interessant kreativt samvær med gøyalt innhold med god musikk til å bevege seg harmløst rundt i, gode samtaler, reiser, som kan gi nye bekjentskaper etc., til glede for mange, som kan gi gode minner.

Lærer Andrea Horne på Nesbru, som også bor like ved E18, kan bekrefte at antallet russebusser, som kjører frem og tilbake på motorveien, har vært sterkt økende de siste årene, med større og sterkere musikkanlegg som har ført til en voldsom økning i støynivået. 

– Det rister i huset gjennom hele natten. … Selv med sovetabletter, øreplugger og Bose hodetelefoner dirrer vegger og vinduer og seng slik at det er umulig å sove ordentlig, sier hun. Nå er hun sykmeldt, noe hun har vært de siste årene på denne tiden.

Jeg bor selv på Nesbru, og mitt barnebarn på åtte år ble vekket mange ganger natt til fredag 29. april av russebråk. Hun måtte stå opp kl. 07.00 for å rekke skolen, ble nervøs og syntes dette var dårlig gjort av russen.

Hvis dette fortsetter, synes jeg, som nå svært mange, at denne form for russefeiring må stoppes. Ingen andre land har tilsvarende feiring. Så jeg håper snart våre politikere klarer å gjøre noe med dette. 

Mange russ med foreldre lider jo også. En mor fortalte meg at hun håpet sønnen, som var litt ambivalent angående buss, ikke åpnet opp for det. For å sette seg i gjeld så ung, var jo ikke lurt, noe jeg var helt enig i.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.