Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mange fryktet bråstopp, slik gikk det heldigvis ikke

– Bokvaliteten på Fornebu er av det ypperste, skriver Bærum Høyres Elisabeth Gjølme, som selv er bosatt i Rolfsbukta.

FOTO: PRIVAT

Fornebu er i støpeskjeen. I årene fremover vil det skje en forandringsprosess der minnene fra det som en gang var en flyplass blir stadig fjernere. Til fordel for gode boområder, grøntarealer, badestrender og arbeidsplasser.

Kommunestyret i Bærum har for lengst avgjort hvor og hvor mye det skal bygges på Fornebu. Den gordiske knuten har vært E18 og Fornebubanen. Nå har flertallet i Viken og Bærum, godt støttet av regjeringen, løsnet knuten. 

Det rigges nå for byggestart på Fornebubanen. E18 følger raskt etter.

Avklaringen om E18 og Fornebubanen utløser en rekke positive effekter langt ut over å løse transportbehovene.

Blant innbyggere og utbyggere på Fornebu har det vært knyttet stor spenning til utviklingen. Mange fryktet en bråstopp. Slik gikk det heldigvis ikke.

Nå starter utbyggingen av det første boligfeltet, felt 9.6 Storøykilen, med 375 leiligheter og høyder fra to til seks etasjer. Reguleringsplanen følger de overordnede målsettingene for Fornebu som skal ende opp i inntil 11.000 boliger. 

De politiske signaler er klare. Vi ønsker gode bo- og oppvekstmiljøer med høy arkitektonisk kvalitet. Fasader som både overrasker og gleder – i form og farger. Vi forventer at både utbygger og deres arkitekter har tatt signalene.

På underlig vis skremmer Senterpartiet med at «dårligere bokvalitet er uansett en pris man må betale for å få Fornebubanen på skinner. Bærum Senterparti prioriterer bokvalitet fremfor bokvantitet».

Det er selvsagt ikke slik. Bokvaliteten på Fornebu er av det ypperste. La meg nevne noe. Jeg kjenner dem, for jeg bor her. 

  • Kulturaktivitetene rundt flytårnet. 
  • Moderne idrettsanlegg med fotballbaner og skøyteis om vinteren. 
  • Flotte grøntområder. 
  • Nansenparken. 
  • Et moderne kjøpesenter. 
  • Kafeer og restauranter med Sjøflyhavna i spissen. 
  • Storøyodden badeplass. 
  • Og viktigst av alt kvalitetsskoler og trygge, moderne barnehager. 

Vi må heller ikke glemme gleden mange har ved å bo fem minutter fra egen arbeidsplass.

Så dårlig bokvalitet er ikke det som møter dem som bosetter seg på Fornebu. Det er mulig å se en nær sammenheng mellom kvantitet og kvalitet i utbyggingen.

Uten volumene som er vedtatt for Fornebu, ville vi neppe sett den sosiale infrastrukturen som nå formes rundt felt 9.6 Storøykilen. Når bebyggelsen er ferdig, har nærmiljøet en ny skole, barnehage, flerbrukshall og bo- og behandlingssenter. 

Alt muliggjort i kommunens vedtak, og med E18 og Fornebubanen som premissgivere. At enkelte fornekter denne sammenhengen, må vi ta til etterretning.

Det er nye generasjoner som etter hvert skal fylle opp og overta Fornebu. De nye boligfeltene må bygges for dem som skal prege Bærum i tiårene fremover. De er nok mer opptatt av tilgjengelighet, arkitektoniske godbiter og skole- og barnehageplasser, enn om boligene er fem, seks eller syv etasjer høye.

Det er synd at enkelte partier systematisk forsøker å snakke ned kvalitetene på Fornebu. Jeg kan betro Senterpartiet at vi som bor på Fornebu er både stolte av og glade i stedet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.