Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Mange bilister synder i rundkjøringene

– Det stemmer overhodet ikke at bilistene er blitt flinkere til å bruke blinklys i rundkjøringer, skriver innsenderen.

– Det stemmer overhodet ikke at bilistene er blitt flinkere til å bruke blinklys i rundkjøringer, skriver innsenderen.

FOTO: KARL BRAANAAS

I en artikkel i Budstikka 7. oktober hevdes det at færre bilister synder i rundkjøringene og at bilistene er blitt flinkere til å bruke blinklys. Dette stemmer overhodet ikke! 

I enklere rundkjøringer som den som er avbildet i artikkelen, er det svært enkelt å bruke blinklyset, og dette må de fleste kunne klare (gidde). I mer kompliserte rundkjøringer er bildet et helt annet.

Min kone og jeg sitter ofte og tar en kopp kaffe i 3. etasje i det nye (øvre) Holmen senter med meget god oversikt ned mot rundkjøringene og observerer bruk av blinklys inn og ut av rundkjøringene. Her er det svært mange som synder. 

Vi bestemte oss derfor for å føre en statistikk over bruk av blinklys i disse rundkjøringene, og resultatet var meget skuffende. Av 100 bilister som kjørte der, registrerte vi at 91 bilister ikke brukte blinklys korrekt eller ikke brukte blinklys i det hele tatt. Kun 7 av disse 100 brukte blinklyset korrekt inn og ut av rundkjøringene.

Jeg anbefaler at Budstikka tar en tur til Holmen senter en ettermiddag i rushtiden, så vil dere sikkert få et annet syn på dette med bruk av blinklys.

Jeg skulle ønske at politiet hadde tid til å stå ved de kompliserte rundkjøringene og kontrollere dem som ikke bruker blinklys korrekt og utstede bøter. Dette hadde gitt mange penger i statskassen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.